vineri, 30 iulie 2010

Vizita lui Videanu, altceva

Pentru ca aflati detalii in presa despre inaugurarea lucrarilor la noua hidrocentrala de pe Siret, nu va plictisesc cu asemenea informatii. Doar citeva aspecte pe care nu cred ca le veti gasi prin ziare, tv, radio sau agentii:

# Moda aranjarilor la vizitele de ministri, parlamentari sau alti oficiali de rang inalt continua, indiferent de culoarea politica: multi oficiali locali din Vrancea si Buzau, directori si functionari din institutiile publice. Plus "traditionalul" meniu cu piine, sare si tuica. N-au lipsit, bineinteles, tinerele imbracate in costume populare.
# Ministrul Adriean Videanu s-a aratat foarte zimbaret, degajat si amabil cu toata lumea. Era, intr-adevar, un moment pozitiv si benefic dar parca prea deborda de buna dispozitie pe praful asta.
# Oprisan a fost prezent si a facut tot posibilul sa iasa in evidenta. S-a aratat foarte suparat pe Trasculescu si n-a vrut sa dea mina cu el. In schimb, l-a umplut pe Videanu de linguseli, "nedisimulat" respect si opinii "pertinente" in acord cu tot ceea ce facea sau spunea ministrul. Uitase ca Videanu e unul dintre reprezentantii de virf ai "clientelei" portocalii ce trebuie "sa plece de la guvernare"? Dar cind a zis el asa ceva?
# Constructia amenajarii hidrotehnice de la Cosmesti-Marasesti a primit autorizatie pe data de 20 septembrie 1990!!! Nu s-a intimplat nimic in 20 de ani. Poate ca macar acum sa se respecte termenele de executie.
# Si tot una legata de Oprisan, caracter si cei 7 ani de-acasa. S-a bagat in coasta lui Videanu cind acesta raspundea intrebarilor presei. Chiar daca nu dorea nimeni sa-l bage in seama. O jurnalista din Galati a vrut sa se apropie de ministru si sa-si faca treaba pentru care venise acolo. Acest lucru l-a deranjat foarte tare pe "presedintele" Vrancei. Care, in stilul care-l caracterizeaza, a repezit-o, n-a vrut sa o lase linga ministru si i-a adresat si ceva printre dinti. La incheierea vizitei, colega de la Galati i-a atras atentia lui Oprisan ca a avut un comportament neadecvat, ceea ce l-a suparat si mai tare. Manierele deprinse prin gara sau din experienta buzunarelor (altora) ramin adinc infipte in creier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu