luni, 5 iulie 2010

De pe malul Milcovului

* Oprisan a renuntat in ultima clipa sa mai organizeze paranghelia de asa-numitul Festival al Berii pe banii nostri. Facuse si clasicul ``sondaj`` in rindul vrincenilor prezentat pe pagini largi in monitorul sau. Se pregatisera si vreo 2 miliarde de lei vechi de la bugetul judetului pentru cintareti si Tavi-Limbilescu. Criza si, in special, inundatiile care s-au abatut peste Romania au fost, se pare, motivele pentru care Oprisan a renuntat la spectacolele unde i se ridicau osanale pe banii nostri. Doar in parcarea de la Carrefour s-au intins citeva corturi cu mici si bere, tiribombe pentru copii si comercianti ambulanti, obisnuiti ai unor asemenea tirguri.
* Desi e liniste, situatia de la nivelul conducerii OPC Vrancea este tensionata. Actualul sef, Mitica Dila, pare a avea acceptul liderilor PDL Vrancea. E director cu delegatie si asteapta ca seful ANPC sa puna in aplicare sentinta justitiei definitiva si executorie in ceea ce il priveste. Postul respectiv este, insa, rivnit, de fosta ``doamna de fier`` din Consiliul Local Focsani, Mirela Bizna, alintata, uneori, si ``Elena Udrea`` a pedelistilor vrinceni. Nu prea ne dam seama de ce. Madam Bizna vrea tare de tot o functie publica, ea esuind in tentativa de a pune mina pe un post de adjunct la Directia Agricola. Unii spun ca ar arunca cu lovele - si nu numai - in niste pedelisti influenti, asa cum facea pe vremea lui Vraciu, cind dorea sa candideze la Primaria Focsani. Nu a apucat sa candideze, asa cum s-ar putea intimpla si acum cu sefia OPC. Invidiosii arunca pe piata ca Bizna ar fi sustinuta chiar si de Oprisan, din moment ce firma familiei sale a prins ceva contracte pe la investitiile din judet la care lucreaza firmele apropiate liderului PSD.
* Fosta sotie a liderului PSD Vrancea si-a schimbat masina. Distinsa doamna Ofelia a renuntat la vechiul NISSAN EX-TRAIL si conduce acum un model nou din aceeasi marca. A renuntat si la numarul 11 MAD (de la fiica Madalina), punindu-si literele de la numele sau - D.OF(elia).
* Duminica s-a sfintit Biserica Armeneasca de pe Str. Cotesti din Focsani. Renovata dupa zeci de ani de paragina, lacasul respectiv merita sa fie repus in circuitul crestin ortodox. Aglomeratie de fete bisericesti in jurul lui Epifanie la slujba de sfintire. Plus citiva oameni ``de bine``, nelipsiti de la evenimente bisericesti, desi au un caracter prea putin ortodox. Laude multe si pentru Varujan Vosganian, care a directionat ceva fonduri de la guvern pentru restaurarea bisericii pe vremea cit era ministru. Nu am auzit, insa, pe nimeni amintind de regretatul sef al Directiei pentru Cultura Vrancea - Puiu Siru - care s-a zbatut mult ca lacasurile de cult din judet sa beneficieze de fonduri guvernamentale pentru renovare si restaurare (poate ca n-am fost eu atent, imi cer scuze daca n-am auzit cind s-a vorbit despre el).

Un comentariu:

  1. Catalin : am fost si eu la biserica pentru ca ma leaga multe amintiri de acel loc, de cand eram bighidiu si ma jucam pe acolo iar biserica era o ruina ce adapostea fan pentru animale...
    Nea Puiu nu l-a deranjat doar pe acel actor politic mioritic cunoscut azi drept presedintele Vrancei. a cotestat si destui dintre liberali vranceni pt tactica gresita in alegerea aliantelor si jocurile de culise duplicitare.
    si, astea sunt lucruri binecunoscute, pentru unii dintre noi...
    gestul lui Varu'Jean e de apreciat, desi e unul normal fata de o minoritate importanta a Focsaniului de odinioara care mai are o biserica in zona parcului Balcescu.
    din punct de vedere al rapiditatii cu care s-a miscat echipa ce a restaurat biserica, jos palaria ; am urmarit indeaproape cum evoluau reparatiile si, pot spune, ca au fost profesionisti.
    mai ramane de efectuat pictura interioara, distrusa in totalitate.

    RăspundețiȘtergere