joi, 22 iulie 2010

Romania e o tara minunata...

* Raportul Comisiei Europene a constatat "deficiente importante" in justitia din Romania. Nu reiau argumentele, le-ati citit si auzit peste tot. Si cred ca le-a remarcat fiecare dintre noi, fara sa fi avut nevoie de concluziile de la Bruxelles. Dar cine plinge cel mai tare pe umarul justitiei cu lacrimi de crocodil si emite acuzatii in stinga si-n dreapta? Chiar cei care au facut tot posibilul ca justitia sa ramina anchilozata in cutume si interese ascunse. E vorba de catre "baronii" justitiei de pe la CSM, Inalta Curte de Casatie si Justitie, de alde Victor Ponta, Adrian Nastase sau Tudor Chiuariu s.a. Ar mai trebui ca Gyorgy Frunda sa se declare nemultumit ca justitia nu s-a reformat, ca ANI si DNA nu fac fata in lupta anticoruptie si ca lipseste transparenta in ceea ce priveste averile demnitarilor, politicienilor si functionarilor publici! Amin.
* Poate ca odata cu deshumarea mai scapam de niste obsesii cu privire la familia Ceausescu. Cu siguranta nu scapam, insa, de lingaii de ieri si de azi, de profitorii din comunism si din (asa-zisul) capitalism. De alde Adrian Paunescu, Serghei Mizil, Madalin Voicu. Ba se incearca un fel de umanizare a cuplului dictatorial care ne-a tinut atitia ani in bezna din toate punctele de vedere: economic, social, educational, cultural etc. In acelasi spirit ne-am putea gindi ca lui Hitler ar trebui sa i se ridice mai multe statui iar Stalin era chiar un om deosebit. Mare e gradina Domnului!
* Redactorul sef de la Agentia guvernamentala de stiri a fost sanctionata cu retrogradarea dupa ce a difuzat pe fluxul de stiri un interviu fantoma cu regretata Madalina Manole. Sanctiuni la fel de "drastice" au primit si alti angajati de la institutia respectiva care maninca bani publici si care au continuat in prostie. Cica ei n-ar fi facut niste lucruri prea grave. Asa e, n-au fost lucruri grave pentru niste jurnalisti profesionisti, cum se pretind cei de la Agerpres. Au fost pur si simplu niste enormitati. Intr-o institutie de acelasi profil din alta tara angajatii respectivi (ca jurnalisti nu le pot spune) ar fi fost zburati imediat. La noi nu se poate pentru ca multi ajung acolo pe criterii care nu tin cont de competente, ci de clasicile p.c.r. = pile, relatii, cunostinte. Mai ales politice. Asa ca nu se cade ca, de exemplu, acel redactor sef (agreat de PSD, printre altele) sa sufere prea mult in urma unei asemenea "greseli".
Acea duduie redactor sef este cea care il trecea in 2009 pe consilierul lui Oprisan si al ex-prefectului Raluca Dan - T. Negulescu - pe lista de corespondenti desi el nu mai lucra, oficial, la Agerpres, de vreo 2 luni. E si normal, din moment ce incadrarea acestuia la agentia respectiva, prin 2003, nu se putea face decit cu acceptul sefului PSD Vrancea. Iar cel care a preluat corespondenta pentru Agerpres anul trecut provine tot din ograda lui Oprisan, ca asa e modelul.
* Toata lumea a remarcat ca prefectul Nelu lipseste iar in momente dificile, atunci cind e nevoie de negocieri grele sau de luarea unor decizii importante. Si-a luat concediu in aceasta saptamina, plina de negocieri politice si acte importante de semnat. La fel ca in multe alte situatii. De exemplu, acum 4 ani, prefectul Nelu s-a dat plecat si l-a lasat pe subprefectul Dragos Mircea sa semneze eliberarea lui Oprisan din functia de presedinte al CJV, in urma celebrei sedinte de la Ateneul Popular din septembrie 2006. Cum se spune in popor - la placinte inainte, la razboi inapoi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu