miercuri, 21 iulie 2010

Frica pazeste bostanaria (si da drumul si la bani publici)

Cu ghionturi si sughituri, Oprisan a fost nevoit sa aloce astazi, in sedinta Consiliului Judetean, niste bani de la buget catre primariile pedeliste. Asa-zisa lupta de-a Tom si Jerry cu Prefectura pe marginea modului in care se repartizeaza fondurile publice de catre Consiliul Judetean l-a prins in defensiva pe seful CJV. Ceea ce i se intimpla foarte rar. Pentru ca se cam simtea cu musca pe caciula cu privire la o precedenta impartire a banilor publici pe localitati (si avea si o actiune in instanta pe aceasta tema), autointitulatul presedinte al judetului a facut un mic pas inapoi. A acceptat negocierea cu PDL pentru sumele repartizate astazi in speranta ca isi va satisface proprii primari (plus cei prieteni de la PNL). ''Vitejia'' lui Oprisan are, dupa cum se vede, limite majore. Cind e vorba de bani pentru propriul interes accepta negocierea doar in momentul in care se ajunge la o situatie complicata pentru el. Sau, intr-o alta exprimare, daca observa ca nu mai poate prosti pe nimeni si nu gaseste fraierii sa mai puna botul la el (adica nu mai detine el controlul absolut), incepe sa-i cam tremure maruntaiele. Bine, se da cret in continuare, face scenete penibile in plenul Consiliului Judetean, demagogia debordeaza cind e vorba de ''cetateni'', plinge ca e persecutat de putere(sic!), face politica in Consiliul Judetean in timp ce le taie celorlalti microfonul cind vrea muschii lui etc. Distractiv, nu? Din pacate, toate se petrec pe banii nostri. Doar banul e ochiul dracului, nu-i asa?
O singura chestiune, inca, la cald: a fost o cedare singulara sau vor urma si alte asemenea gesturi de subordonare din partea lui Oprisan? Mai ales atunci cind e vorba de bani. Iar fosnetul banilor se pare ca-i produce oarece tremurici...

PS - se pare ca ''presedintele'' Vrancei nu a prea dormit bine noaptea trecuta. A plecat dis-de-dimineata de la Bucuresti spre Focsani, cuprins de ginduri negre privitoare la banii pe care nu prea-i mai controleaza. S-a oprit pe la ora 7 dimineata la o benzinarie la Urziceni sa bea o cafea, dar nu i-a tihnit. A demarat apoi in tromba spre Focsani la volanul bolidului Mercedes despre care v-am vorbit zilele trecute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu