marți, 20 iulie 2010

De-ale noastre

* Angajatii de la Agentia de Prestatii Sociale sunt disperati din cauza taierilor de salarii si a disponibilizarilor. Vor sa protesteze. Iar cea mai dureroasa palma au incasat-o de la seful lor suprem de sindicat, celebrul lider de vama din Focsani Vasile Marica. Cica aprigul baron sindicalist le-ar fi transmis amaritilor de la institutia vrinceana ca nu-l intereseaza problemele lor! Asa le trebuie, daca ei nu produc nimic! Nu-s de la Vama, de la Finante sau de la Garda Financiara! Si, prin urmare, nu-i vrea nimeni astfel incit sa-i vrea si conu Marica: nici secu, nici Vintu, nici Felix, nici PNL, nici PSD, nici PC.
* Cind scriam de Vosganian ca are doua versiuni cu privire la esecul nominalizarii sale ca si comisar european - oficiala-Basescu, neoficiala-socialistii europeni - am uitat de un mic amanunt din biografia sa recenta care-i consolideaza CV-ul. Uitasem de faptul ca politicianul-scriitorul-matematicianul-armeanul Vosganian a fot (mai este?) sprijinit puternic - financiar si logistic - in special in perioada 1998-2000 de catre mogulul delapidator si iubitor de epoleti SOV. Era pe vremea cind Vintu se dadea de dreapta si dorea sa patrunda in lumea politica prin intermediul defunctului partid al lui Vosganian Uniunea Fortelor de Dreapta. Pina si pedeseristii lui Iliescu&Nastase de atunci erau invidiosi pe lovelele pe care le invirtea partiduletul lui V.V.!
* Credinciosii continua protestele fata de indepartarea abuziva a parintelui Macarie de la manastirea Poiana Marului. Arhiepiscopul Epifanie Norocel pare de neinduplecat in misiunea sa de a-i determina pe vrinceni si buzoieni sa renunte la credinta. Ca doar asta e scopul unui inalt prelat ortodox, indoctrinat de preceptele comuniste si metodele kaghebiste: divide et impera!
* Monitorul lui Oprisan continua sa-i plinga de mila prefectului Nelu. Chiar daca il mai atinge cu niste chestii care l-au suparat (sanchi!) pe ''presedintele'' Vrancei, monitorul are grija sa-l apere strasnic pe prea-impaciuitorul prefect atunci cind apar zvonuri cu privire la eventuala schimbare din functie. Bine, nici pedelistii nu prea stiu ce vor si nici nu prea pot multe. Nea Vasile Blaga vegheaza atent situatia.
* Ce-am scris saptamina trecuta prinde contururi serioase in ultimele zile: "Dan Diaconescu, direct spre propriul interes" si "In timp ce PSD urca, PNL e in vacanta".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu