joi, 29 iulie 2010

Tablete de mijlocul saptaminii

* Stiti cu totii ca fosta candidata PDL pentru Camera Deputatilor, Maria Parcalabescu, a detinut, timp de 1 ani si jumatate, functia de secretar de stat in 2 ministere economice. Prima data la Ministerul pentru IMM-uri, apoi in Ministerul Economiei. Restructurarea aparatului guvernamental a scos-o pe madam Parcalabescu din schema. Deocamdata, pentru ca se vorbeste ca i se asigura un post in alta structura a statului. Ca asa sunt unii mai egali decit altii in tara asta. Mai ales cind dai din coate si-ti curg lovelele printre degete. In ignoranta mea, (ma) intrebam cum a ajutat madam Parcalabescu micii intreprinzatori si oamenii de afaceri in perioada cit a detinut functia guvernamentala respectiva. Nu prea am gasit raspunsuri. Recent, un reprezentant al unei mari confederatii patronale a explicat cum a ratat Guvernul promovarea Romaniei la marea expozitie din China, in urma cu citeva luni. Delegatia Romaniei, in frunte cu Maria Parcalabescu, avind in componenta multi oameni de afaceri (care si cotizasera, bineinteles), nu a ajuns in China, in zilele in care se facea prezentarea tarii noastre. Motivul - madamei ii era frica de zborul cu avionul din cauza acelor nori buclucasi din aceeasi perioada! Asta in ciuda faptului ca se circula cu avionul aproape in toata lumea, inclusiv presedintele Traian Basescu zburind la Bruxelles zilele acelea! Asa ca la standul Romaniei se afla doar ambasadorul tarii noastre la Beijing, fara niciun oficial guvernamental, fara oameni de afaceri. Cei care au trecut pe-acolo au ramas neplacut surprinsi si au intors imediat spatele standului romanesc. Ce-ti e si cu temerile si obsesiile astea! Oare daca era vreun tirg important de utilaje pentru industria confectiilor, si-ar fi calcat pe inima si s-ar fi urcat in avion?
* Astia care se lafaie in posturi caldute pe banii nostri considera, in majoritate, ca li se permite orice pe lumea asta. Si daca mai au si un model de urmat - gen Oprisan - atunci greata e la ea acasa. Un astfel de exemplar este seful Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean, zis si Iulian Matache. A trecut, putin, si prin primul cabinetul PDL-PSD, ca secretar de stat trimis de Oprisan. Se crede foarte destept si atotstiutor. Si nu prea sta el de vorba cu oricine. Doar are un model, nu? Asa ca se arata foarte ofuscat cind ziaristii ii adreseaza intrebari cu privire la investitiile din judet, de care se ocupa (sau asa ar trebui) chiar el. Ca de-aia incaseaza salariul plus alte indemnizatii publice. De altele nu vorbim. Plus ca isi permite, la fel ca modelul sau, sa dea lectii de deontologie si de jurnalistica. Ca bonus, asteptam sa faca apologia independentei sotiei sale ca magistrat - Daniela Matache, presedintele Judecatoriei Focsani - dupa ce a primit cheile locuintei de serviciu din miinile lui Oprisan si dupa ce a petrecut citeva luni prin guvern, ca trimisul aceluiasi sef.
* Auzim, fara niciun fel de surpriza, ca PNL Maramures vrea sa-i sanctioneze si chiar sa-i excluda din partid pe citiva alesi locali care nu se supun PSD-ului. Ba au avut tupeul sa aleaga un viceprimar liberal in Baia Mare in locul celui de la PSD. Blasfemie! Au prejudiciat grav imaginea partidului si au adus atingere principiilor, valorilor si membrilor PNL! Asa ca trebuie aspru sanctionati, sa nu se mai trezeasca vreun membru PNL, indiferent de rang, sa o faca pe liberalul si sa nu respecte valorile materiale, ideologice si umane comuniste, pardon, social-democrate din PSD! Si pe la noi consilierul local PNL Romeo Postelnicu a fost exclus din partid pentru ca nu a vrut sa lucreze in beneficiul lui Oprisan&co. In ritmul asta, nu ne-ar mira daca PSD ar anunta ca va absoarbe PNL ( sau ce va mai ramine din partidul Bratienilor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu