miercuri, 28 iulie 2010

Incepe batalia pentru Primaria Focsani?

Agitatie si nervi la sedinta Consiliului Local Focsani de ieri. Motivul: o interventie la inceputul sedintei a deputatului PDL Alin Trasculescu. Consilierii PSD nu prea au vrut sa-l lase sa vorbeasca insa au acceptat tacit, in speranta ca discursul lui Trasculescu va fi "molisor". Insa au avut parte de o surpriza, deloc placuta. Deputatul portocaliu le-a vorbit, in principal, despre 3 teme importante care i-au scos din sarite pe consilierii pesedisti. Acesta s-a referit la joaca de-a validarea consilierilor PDL si PNL, inlocuitorii Mioarei Lazar, lui Adrian Colin si, respectiv, lui Romeo Postelnicu. Nu a fost omis transferul Cringului Petresti din patrimoniul municipiului Focsani in cel al Consiliului Judetean Vrancea. Iar al treilea punct important a fost posibila trecere a unicei societati profitabile din subordinea Consiliului Local Focsani - e vorba de Compania de Utilitati Publice - in subordinea Consiliului Judetean Vrancea. Toate cele trei probleme au si o conotatie politica puternica. Sunt fatete ale unor interese politice si economice, derulate pe banii nostri. Dar deloc in beneficiul nostru (focsaneni/ vrinceni). PSD si Oprisan au avut o mare durere ca nu reusisera, in vreo 6-7 ani, sa treaca Cringul Petresti in patrimoniul Consilului Judetean. Pentru ca autointitulatul "presedinte" al Vrancei are obiective si interese in zona respectiva. Si in acest caz i-au iesit, pina la urma, cartile. Deocamdata. Cit priveste trecerea CUP in subordinea Consiliului Judetean, acest proiect a cazut ieri la vot, la limita, alesii PNL votind alaturi de cei ai PDL. Daca ne amintim de alte situatii asemanatoare, s-ar putea ca in scurt timp consilierii liberali sa-si schimbe optiunea, in urma unor negocieri Oprisan-Sapunaru. Si, la momentul oportun, va fi reintrodus pe ordinea de zi a unei sedinte de Consiliu Local proiectul de hotarire necesar, respins ieri. Iar despre joaca de-a validarea supleantilor de pe listele de consilieri... tipic rosu-mioritic.
Asa cum scriam la inceput, interventia lui Trasculescu i-a deranjat pe alesii PSD care, dupa citeva vociferari, au parasit sala de sedinte. Cica deputatul portocaliu face politica si ei nu vor sa-l asculte! Dar cind le-au vorbit, in alte ocazii, Oprisan sau trimisa acestuia, Raluca Dan, nu tot politica se facea? Atunci nici musca nu biziia in sala!
Ce sa mai zic de gestul unor functionari publici din Primaria Focsani, in frunte cu secretarul municipiului, Eduard Corhana: au parasit si ei sala, alaturi de pesedisti, cind vorbea Trasculescu. N-au putut suporta opiniile deputatului portocaliu, contrare intereselor PSD si ale lui Oprisan, ai caror fani sint. Se stie ca in Primaria Focsani (ca in majoritatea primariilor din judet) functionarii publici, in special sefi si sefuleti, sunt strins legati de partidul rosu. Si sufera cind PSD nu cistiga toate tipurile de alegeri in Focsani. Pentru ca, daca nu mai sunt sub pulpana rosie, multe privilegii si smenuri ar mai avea de pierdut. Dar despre astea, cu alta ocazie.
Ce ar mai putea insemna interventia in forta a lui Trasculescu in sedinta de ieri a Consiliului Local? Pe linga clarificarea pozitiei PDL cu privire la citeva subiecte sensibile care afecteaza bugetul si activitatea Primariei Focsani pe termen lung si aducerea la cunostinta publicului a unor amanunte importante, omise in mod voit de primarul Didi, Oprisan si alesii PSD. Ar putea insemna un punct de plecare intr-o batalie politico-electorala, cu finalizare in iunie 2012. E vorba de alegerile locale. Desi nedeclarata oficial, s-ar parea ca intentia lui Trasculescu de a candida pentru functia de primar al Focsaniului la alegerile de peste 2 ani se contureaza tot mai clar. Si, prin urmare, "atacarea" temelor si problemelor care tin de municipiul Focsani ar trebui sa aiba prioritate in discursul si actiunile liderului PDL Vrancea. Daca si-a stabilit ca obiectiv cistigarea Primariei Focsani in 2012, atunci Trasculescu ar trebui sa mentina "strocul" actiunii politice macar la nivelul aratat in sedinta de ieri a Consiliului Local. Apoi, incet-incet, ritmul trebuie marit. PSD e bine organizat si dispune de logistica, pirghii si fonduri insemnate, fiind un adversar foarte dificil. Cit despre celalalt adversar politic important - PNL - nu se stie cum va evolua si in ce "ape" se va mai scalda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu