luni, 12 iulie 2010

Diaconescu, direct spre propriul interes

Celebrul otevist Dan Diaconescu duce o campanie apriga de promovare a propriei imagini in toata tara si se foloseste de orice. Normal, sintem o tara libera, in ciuda dictaturii proclamate de unii. A anuntat ca va candida si la presedintie in 2014, isi face si partid pe baza semnaturilor strinse pentru asa-numitul proiect economic ``Cojocaru``, si-a gasit prim-ministru, alti posibili demnitari, isi face propaganda electorala in mijlocul sinistratilor s.a.m.d. Bagat la inaintare de cineva, Dan Diaconescu incearca sa acapareze electoratul nemultumit si mai putin instruit, in mare parte nostalgici comunisti si sustinatori ai expiratilor Vadim si Becali. E, intr-adevar, culoar favorabil pe acest segment electoral. S-au scris si s-au spus multe despre ceea ce face DD in ultimele saptamini, odata cu arestarea sa pentru citeva zile. Voi incerca doar sa sintetizez niste probabilitati care, totusi, nu se exclud unele pe celelalte.
1. Dan Diaconescu este ``omul`` cuiva, a fost trimis la inaintare de un anumit grup ce controleaza o parte din Romania sub forme diverse. Are ca obiectiv sa colecteze cit mai mult din frustrarile si nemultumirile unor categorii de oameni pentru a fi manipulati la momentul potrivit. Multi spun ca ar fi ``sageata`` lui Basescu. Alte variante: omul lui Voiculescu, tinind cont ca a debutat in trustul lui acum multi ani si ca a plecat de la Jurnalul National pentru ca nu se intelegea cu Marius Tuca (plus ca zvonurile de acum 15 ani il dadeau pe Diaconescu drept fiul nerecunoscut al lui Voiculescu) sau omul lui Vintu, daca ne gindim ca mogulul delapidator din Roman a cumparat o parte din actiunile firmei lui Diaconescu, prin intermediari, acum citiva ani.
2. Vrea cu adevarat sa intre in politica, impins sau nu de cineva, si are mijloacele la dispozitie pentru a-si face campanie agresiva, mai ales pe fondul crizei economice. Intentioneaza sa obtina un sprijin (ipotetic) electoral cit mai mare pentru a-si negocia, apoi, anumite avantaje personale.
3. Duce aceasta campanie de auto-promovare pentru a-si creste notorietatea si popularitatea. Are nevoie de ele pentru ca s-ar sti cu musca pe caciula si detine informatii ca procurorii ar avea probe interesante impotriva sa, nu numai in dosarul cu primarul din Ardeal. Sunt si vrinceni care ar putea depune marturie cu privire la ``tarifele`` practicate de DD. Iar in cazul in care ar fi din nou arestat sau acuzat in alte dosare, Diaconescu mizeaza pe o presiune foarte mare din partea publicului adorator la adresa justitiei, astfel incit magistratii sa treaca cu vederea unele situatii incriminatoare la adresa sa. Si, astfel, ar putea scapa de o eventuala condamnare cu detentie.
4. Urmareste un scop pur financiar. A prins un culoar favorabil pentru a-si creste veniturile in aceasta perioada de criza, se foloseste de necazurile oamenilor, de exploatarea frustrarilor, de naivitati si probleme personale. E reteta pentru a-si creste audienta si, implicit, veniturile din publicitate. Si, de ce nu, poate si alte afaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu