joi, 1 iulie 2010

Mioritice

* ``Presedintele`` Vrancei a gasit vinovatii de producerea inundatiilor si de moartea celor 22 de romani luati de ape in ultima saptamina: guvernul Basescu-Boc. A dat sentinta in plenul Consiliului Judetean de miercuri. Alo, domnu` Blaga, ati auzit? Sigur ca da! Dar nu se poate supara pe prietenul Marean de la Vrancea. Face si el putina panarama electorala si-si bate joc de portocalii, ca asa-i in politica! Nici Blaga, nici Basesecu nu se supara. Se mai invirt niste contracte pe bani publici multi prin Vrancea iar Marean are grija de ``protectorii`` sai! Prietenii stiu de ce!
* Situatia de la Consiliul Local de marti, cu neincluderea pe ordinea de zi a proiectelor privind validarea a doi consilieri PDL in locul demisionarilor Mioara Lazar si Adrian Colin, a mirosit mai mult a intelegere tacita decit a razbunare politica. Pentru ca nu poti trimite documentele necesare la Primarie in ultima clipa, atunci cind stii ca PSD si angajatii din Primaria Focsani vor face tot posibilul ca sa te incurce! Confuzia creata pare ca a ajutat pe toata lumea. Fiecare si-a facut numarul si si-a rezolvat interesul. Alianta PSD-PNL a votat rapid tot ce a vrut Oprisan, fara niciun fel de problema. Consilierii PDL s-au dat victime, au parasit sala de sedinte si i-au acuzat pe pesedisti de razbunare politica si de incalcare a legii. Si gata!
* Proiectul cu trecerea padurii din Cringul Petresti in administrarea Consiliului Judetean era vital pentru Oprisan in ceea ce priveste procesul penal in care el este inculpat. Unul din punctele rechizitoriului face referire la modul in care Oprisan a hotarit ca institutia pe care o conduce (mai exact spus - o patroneaza) sa achizitioneze Complexul Turistic Caprioara. Acum, cu tot cu padurea, va flutura in instanta faptul ca acolo se va amenaja ceva util vrincenilor, cu fonduri europene, asa ca manevra de acum 6 ani e justificata, e in interesul vrincenilor bla-bla-bla... Cum se face ca 99,99 % dintre vrinceni nu au stiut ca zona Petresti va fi dezvoltata cu fonduri publice si nu le-a trecut prin cap sa cumpere terenuri prin apropiere (sau sa nu le vinda mamei Lucia, cei care aveau terenuri pe-acolo)...
* Jale mare in rindul primarilor si al sefilor de institutii publice. Nu stiu cum sa faca disponibilizarile cerute de guvern. Unii vor sa intre in concediu. Altii cauta pensionabili, gravide, posturi vacante neocupate si alte artificii numai sa nu-si piarda din electorat, din ``amicii`` cu diverse obligatii personale, economice sau politice etc. Unde-i lege, e tocmeala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu