vineri, 20 august 2010

Intimplari trecute si prezente

* O retea locala de supermarketuri s-a extins binisor pe la noi prin judet. Are porti deschise peste tot. Si sprijin cit cuprinde, mai ales ca "presedintele" judetului s-a aratat mereu foarte afectuos cu firma respectiva. Unii arunca vorbe ca ar avea ceva interese pe la firma asta. Cu toate acestea, culorile definitorii ale supermarketului nu par pe placul "sefului": portocaliul si verdele. Sau... cine stie? La un moment dat, firma avea parte numai de laude de la toata lumea. Si, totusi, niste intrebari par sa ne bage in ceata. De exemplu, cunoscatorii in alimentatie publica si comert sustin ca produsele din carne de pasare vindute ca "proaspete" ar fi, in realitate, produse dezghetate. Adica astia le aduc cu camionul inghetate, le dezgheata in spatiile proprii si apoi le baga la comercializare ca produse proaspete, numai bune pentru copii si cei care tin un anumit regim! Iar daca nu se vind rapid, le baga la preparare, ca la noi merge asa! E de cercetat amanuntit aceasta problema, dar cine sa o faca daca firma se bucura de o protectie inalta? Alo, DSV, OPC, DSP, IPJ si care va mai faceti ca lucrati in interesul cetateanului, auziti sau n-aveti voie sa va atingeti de acest subiect fierbinte?
* Pe 20 august 1864 se nastea Ion I.C. Bratianu, unul dintre cei mai mari oameni politici ai Romaniei. Si avem, in istoria noastra, atit de putini oameni politici de anvergura! Din pacate. Iata de ce cred ca nu trebuie sa trecem in uitare astfel de momente si asemenea oameni de la care oricine dintre noi are de invatat. Doar cei care au cel mai mult nevoie sa invete - adica politicienii nostri de zi cu zi - nu se sinchisesc sa faca acest lucru. Se cred prea smecheri iar pe noi, majoritatea electorala, ne considera prea fraieri. Au trecut 20 de ani de democratie "noua" si nu am vazut decit imitatii nereusite si caricaturale pe alocuri de politicieni. Nimic din spiritul unui Bratianu, Kogalniceanu, Rosetti, Maiorescu, Titulescu, Madgearu, Take Ionescu, Catargiu, Sturdza, Maniu etc. Iar cu o floare - Corneliu Coposu - batuta de atitea vijelii si intrata, deja, in istorie, nu se poate intrezari vreo urma de speranta.
* Cica in Vrancea se obtine cel mai greu permisul de conducere auto. La fiecare examinare procentul de reusita este cel mai mic la noi in judet. Sa fie cursantii atit de slab pregatiti? Sa fie examinatorii prea severi? Sau se foloseste severitatea pe fata si ulterioara "intelegere" in culise? Dilema mare!
* Citiva sefi de la PSD petrec de zor prin Delta Dunarii. Stau la soare, pescuiesc, admira frumusetile naturii, se destind si sporovaiesc vrute si nevrute. Merita si ei o vacanta! Politica, extrem de putin. Printre ei, cei doi Marean de poveste ai partidului rosu - Vanghelie si Oprisan. Lipseste Geoana-Prostanacul. Nici tatuca Ilici nu-i prezent. Niste fani mi-au transmis o ingrijorare mare de-a lor: sa nu cumva din atita hirjoneala pe marginea pontonului sau pe virful barcilor sa cada vreunul in apele involburate ale Dunarii! Asa, ca din intimplare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu