sâmbătă, 21 august 2010

De weekend

* Nea Ionel Duta, fostul director al Directiei Sanitar Veterinare, mai are un singur dor: sa revina in functie si apoi poate sa... iasa la pensie. A cistigat in instanta acest drept inca de acum jumatate de an. Insa nu a avut parte de aplicarea hotaririi judecatoresti. S-a stricat la mate cu sefii de la PDL Vrancea si a ramas cu buza umflata. Dar nea Ionel nu se lasa si toarna cu reclamatii pe la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si nu numai. Adevarul e ca dispune si de material. Cea care ocupa acum functia de director al DSV Vrancea - madam Amaricai - ofera nenumarate ocazii de a fi contestata. Multi dintre medicii veterinari din judet se pling de comportamentul acesteia, de actiunile si deciziile pe care le ia. In aceasta saptamina s-a desfasurat un nou control la DSV Vrancea in urma caruia inspectorii ANSVSA au intocmit un raport cu multe bube in dreptul madamei Amaricai. Veterinarii le-au spus superiorilor cam tot ce aveau pe suflet. Nu se stie ce masuri se vor lua, totusi, daca ne gindim si la faptul ca la nivelul conducerii ANSVSA este o situatie confuza si tensionata, cu parfum penal imprastiat de niste procurori. Se pare ca luni dimineata, o echipa a sefilor PDL Vrancea va incerca sa-i imbuneze pe veterinari si sa-i impace cu directoarea nelinistita. Sefii pedelisti vor participa la o sedinta cu angajatii DSV si vor sa aplaneze tensiunile si sa readuca, macar partial, linistea in aceasta institutie. Sansele de reusita nu par prea mari.
* Luni va incepe sesiunea a doua a bacalaureatului. Printre cei care tintesc obtinerea asa-numitului certificat de maturitate se numara si un celebru stringator si taietor de paduri, unul mic, rotund si chel zis si Marcel Cosor. Nu stiu la ce-i mai trebuie diploma de bac, la 50 de ani. Doar n-o avea de gind sa se inscrie la vreo facultate?! Ca el se pricepe doar la adunare si la inmultire in beneficiul propriu. Si cind vede ca nu-i mai reusesc smenurile foloseste metodele de presiune cunoscute pe la politicieni. Valeriu Stoica stie! Poate-l ajuta si cu bac-ul!
* Dupa cura de peste din Delta, Victor Ponta s-a sucit si a declarat ca PSD vrea acum la guvernare, daca trece motiunea de cenzura pe care o pregateste. In declaratia lui Victoras sunt cam multi de "daca" care ar putea fi usor transformati in certitudini. S-o fi leganat in barca lui Vintu? L-o fi ametit cintecul de lebada? L-o fi impresionat vreun "monstru" din adincurile Deltei? Sau cei din jurul lui l-au amenintat ca-l arunca peste bord daca nu se lipeste mai repede de corabia lui Basescu de la putere? Istoria foarte recenta ne-a demonstrat ca vizitele pe domeniile lui Vintu ale liderilor PSD - fie in Delta fie la spa - au cam bulversat partidul rosu.
* Declarativ, multi se arata increzatori ca motiunea de cenzura a opozitiei din aceasta toamna va avea succes. Si ca, in scurt timp, se vor organiza alegeri anticipate. Bla-bla-uri de-astea se arunca pe piata de 20 de ani. "Peste o luna pica guvernul si se fac alegeri anticipate. Fiti pregatiti in teritoriu ca peste putin timp cistigam alegerile si preluam puterea. Mobilizare maxima." etc, variatiuni pe aceeasi tema. De 20 de ani li se transmit asemenea mesaje membrilor de partid din judete, chiar de 2-3 ori pe an. Si nu s-a adeverit niciodata nimic. Alegerile au fost mereu la termen. Asa ca fraierii se agita iar smecherii profita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu