sâmbătă, 7 august 2010

De simbata

* In ultimele zile, lideri importanti ai PNL se smiorcaie pe linga pesedisti sa-i ia cu ei la o presupusa guvernare! Sa nu cumva sa-i uite prin opozitie daca partidul rosu pune iar mina pe putere! Printre cei care s-au aplecat cel mai mult in fata trandafirilor rosii in aceasta saptamina se numara Varujan Vosganian, iubitor de singe tinar de prin Focsani, Iasi, Bucuresti si alte colturi ale tarii, si Dan Radu Rusanu, iubitor de multe lovele, un fel de Hrebenciuc al PNL. Crin a aplecat de mult si, de sub frunza cea mai joasa, mai trimite cite o critica filosofica lesinata, asa, de sanchi. Sa nu-l supere pe conu Costache. Zis si Patriciu.
* Cum o dai si cum o intorci, miza bataliei politice pe marginea Companiei de Utilitati Publice Focsani are ca tinta alegerile locale din 2012. Banii CUP vor fi mai usor de controlat si de manevrat daca se afla sub tutela Consiliului Judetean. Plus ca, oricite jocuri ar face cu penelistii lui Nini, Oprisan nu e sigur pe Primaria Focsani, nici acum nici in viitorul apropiat.
* Noul sef al Administratiei Pietelor Focsani - Fane Popa - are lupte grele de dus daca vrea sa conduca el si sa faca putina ordine. Mai ales in Piata Moldovei. Increngaturile dintre angajati, politisti si speculanti, romani sau tigani, aranjamentele cu mesele si cu certificatele de producator, taxele de protectie practicate fara scrupule, umplerea portbagajelor "protectorilor" la primele ore ale diminetii etc. Desi, poate, e neverosimil, in Piata Moldovei se produce la negru, pe zi, zeci de milioane de lei vechi. Sigur 100% e ca acesti bani nu intra in bugetul local si nici in buzunarele taranilor si comerciantilor care trudesc din greu pentru a-si asigura traiul zilnic. Nea Gicu Avasiloaie stie!
* Unii politicieni care, chipurile, ne cam reprezinta pe ici pe colo, sunt in vacanta de mult timp. Citiva par ceva mai activi (Alin Trasculescu, Ciprian Nica, Sorina Placinta). Unii au intrat, parca, in adormire (Nini Sapunaru, Marian Oprisan, Razvan Mustea, Angel Tilvar, Cristian Dumitrescu). Iar altii au uitat, practic, de meleagurile mioritice (Miron Mitrea, Maria Parcalabescu). Si de-abia suntem in prima parte a lunii august.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu