miercuri, 18 august 2010

De pe la tv

* Isteria tv legata de tragedia de la Maternitatea Giulesti tinde sa o intreaca pe cea anti-Basescu. Si, logic, atunci cind ratiunea doarme sau e in vacanta, apar nenumarate ineptii pe canalele de televiziune (cu precadere la cele de stiri). Astazi, o duduie de la una din televiziunile mogulilor, care se crede si ziarista si reporter de televiziune si redactor si editor si prezentator si moderator si producator etc... dar nu e mai nimic (arata bine, e adevarat!), il intervieva pe directorul Spitalului "Grigore Alexandrescu". Omul, un profesionist cu bun simt, explica pe intelesul tuturor si avea si rabdare cu intrebarile scremute ale "moderatoarei" respective care il intrerupea fara noima. Iar una dintre intrebari m-a naucit putin, desi stiam nivelul profesional al duduii. Fiind ea curioasa sa afle ce cauta medicii israelieni la noi si cine i-a adus, a emis o presupunere ce ar da de gindit citorva servicii secrete din lume (Mossad, CIA, MI6 si, bineinteles, Hamas si Al-Qaida): i-o fi adus Raed Arafat pe medicii din Israel? Adica, in logica sa creata, musulmanul Raed Arafat, de origine palestiniana, n-ar avea alte relatii apropiate in lumea asta decit cu medici evrei!!! Iar daca ne gindim ca "taticul" SMURD e si var de gradul al doilea cu Yasser Arafat, atunci s-ar putea explica logica prieteniei lui Raed Arafat cu israelienii! Mai e nevoie sa amintesc de documentare, profesionalism, istorie, logica, bun simt?
* O alta televiziune moguleasca duce manipularea (si) pe panta lacrimogena. Propune declararea unei zile de doliu national in memoria celor 4 nou-nascuti decedati in urma incendiului de la Maternitatea Giulesti. Durerea familiilor indoliate e de inteles si de respectat. Dar sa te folosesti de aceasta tragedie ca sa duci demagogia si isteria la extrem, nu e deloc normal. Mai ales ca nu am auzit ca televiziunea respectiva sa someze guvernul, asa cum face acum, sa declare o zi doliu national dupa alte tragedii recente: 13 morti anul trecut in microbuzul spulberat de tren in localitatea Scinteia si 11 militari morti in luna iulie in urma prabusirii unui avion la Tuzla.
* Robert Turcescu s-a suparat pe Vintu si a plecat de la trustul acestuia. Asta-i viata! Banii s-au imputinat considerabil, asa ca nu-si mai vedea omul rostul la mogulul delapidator-informator. Cica SOV ar fi vrut sa-i selecteze invitatii la un viitor proiect de talk-show! Ce minune! Ce abuz! Dar pina acum cum a fost? L-a apucat dintr-o data pe Turcescu deontologia? Sau nu mai curge robinetul lui Vintu si al altora ca in alte vremuri? Mai ales ca Robertino nici nu statea de vorba cu vreunul care vroia sa apara la el in emisiune (sau sa nu apara) fara minim 10.000 de euroi. Cunoscatorii spun ca in ultimii 2-3 ani tariful crescuse, mai rau decit la Dan-senzationescu.
* Conu Dinu o ia pe urmele lui Vintu si incearca sa atraga pe statul lui de plata cit mai multe vedete tv, oameni cunoscuti din mediul jurnalistic si al societatii civile. A adus, deja, o trupa devoratoare de bani de la TVR (Alexandru Sassu, Mura Frinculescu, Madalina Firanescu). A amanetat-o pe Corina Dragotescu. Il incearca si pe Turcescu. Etc. Vom trai si vom vedea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu