marți, 17 august 2010

De azi pe miine

* Se termina si vara asta iar Focsaniul nu dispune de un loc public de agrement, ca in multe alte orase din tara. Strandul din cartierul Sud al orasului este in paragina de vreo 10 ani. L-a preluat Oprisan la Consiliul Judetean si l-a lasat sa se degradeze. Din cind in cind anunta prin portavocile sale ca a pregatit un proiect cu fonduri europene pentru acest strand. Bla-bla-uri ca si in nenumarate alte situatii. Intre timp, spatiul respectiv se umple de balarii, mucegai, crapaturi si mizerie. Ne uitam la televizor si vedem cum se aduna sute de oameni in fiecare zi la strandurile publice din celelalte orase din tara. La noi nu s-a putut de atitia ani. E unul care pune vrincenii pe primul loc... la misto, bineinteles. Noroc cu niste intreprinzatori privati care au amenajat asemenea spatii de agrement in ultimii ani!
* 9 spitale din tara nu au fost, inca, preluate de autoritatile locale. Cele mai multe, adica 3, sunt din Vrancea. Iata ca suntem si noi pe primul loc! Dar nu stiu cum se face ca ocupam primele locuri doar in topurile negative! Oprisan baga forja cu declaratii demagogice si nu vrea sa preia la Consiliul Judetean, conform legii, cele 3 unitati medicale: Spitalul Judetean si spitalele din Vidra si Dumbraveni. A trecut, deja, o luna si jumatate de cind trebuia sa se actioneze conform legii in aceasta situatie. Nu se respecta o ordonanta a guvernului? Si ce daca! Marean este mai presus de lege, ca in atitea alte cazuri! Mai ales ca nu are cine sa-l traga la raspundere. Alo, Prefectura Vrancea e in concediu prelungit? Nea Vasile Blaga stie de ce!
* Demagogii, populisme, lacrimi de crocodil si toate celelalte pe seama tragediei de ieri seara de la Maternitatea Giulesti. Dumnezeu sa-i ocroteasca pe cei care n-au rezistat dar si pe micutii care vor supravietui! Si speram ca responsabilii sa plateasca. Dar, cum spuneam, demagogia - in special politica - si-a dat din nou in petec. Zic unii ca intr-o tara normala sefii din sistemul sanitar ar fi fost demisi, in frunte cu ministrul sanatatii Cseke Attila. In primul rind, nu suntem intr-o tara normala. In al doilea rind, nu cred ca un ministru sau un secretar de stat sau un alt oficial din Ministerul Sanatatii ar avea vreo legatura cu ceea ce s-a intimplat la Maternitatea Giulesti. In al treilea rind, daca se confirma ipoteza cu defectiunea de la sistemul de ventilatie, atunci se gasesc usor cei responsabili. Dar, revenind la demagogia unora cu sanctionarea drastica a ministrului s.a.m.d. In aceeasi logica, ar trebui ca autorii loviturii de stat din Decembrie '89 sa fie condamnati si chiar executati, daca ne gindim la urmari si la cei peste 1000 de morti (conform datelor oficiale). Printre acestia se numara Ion Iliescu, Petre Roman, generalii Nicolae Militaru, Victor Atanasie Stanculescu, Mihai Chitac, alti "revolutionari spontani" precum Gelu Voican, Dan Iosif, Dumitru Mazilu, Mircea Dinescu, Sergiu Nicolaescu, Silviu Brucan, Virgil Magureanu si multi altii. Intre timp, unii dintre astia au plecat pe lumea cealalta, fara judecata.
* Zvonul cu Ionel Celmare - candidat PNL la Primaria Focsani in 2012 - prinde prin unele zone. Fostul sef al Penitenciarului Focsani se bucura de notorietate si o imagine destul de pozitiva. Deocamdata. Si ar fi si in concordanta cu intelegerea locala PSD-PNL. Mai ales daca ne gindim ca in curind Ionel Celmare se va inrudi strins cu unul dintre supusii lui Oprisan, adica Gica Duta. Are balta peste, pardon, judetul destule paduri! Tinerilor le uram toate cele bune! Din punct de vedere politic, insa, situatia nu mai e la fel de roza! Sa intelegem, totusi, ca Celmare ar putea fi candidatul PNL si PSD in acelasi timp? Transpartinic, cum s-ar zice! Sa avem putintica rabdare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu