joi, 12 august 2010

De pe la noi

* Nu cred ca disponibilizarile din aceasta luna vor mai sparge din gastile formate de-a lungul anilor prin mai toate institutiile publice. La Garda Financiara, de exemplu, vor perpetua aceleasi relatii si cumetreli pe care nimeni nu poate sa le imprastie. Sunt atit de legati unii de altii si fiecare stie despre fiecare ceea ce trebuie incit unitatea smenareasca de monolit va ramine neclintita. Si e unul acolo care se ocupa numai de sulfarii. Unul mic si rotunjor, zis si Gabi al primarului rosu de la Vidra. A fost tolerat si protejat de guvernarea liberala. Apoi, a fost tolerat si chiar avansat de guvernarea portocalie. Omul e competent nevoie mare, integru si indispensabil!!! Indispensabil lui Oprisan, asta asa e! Dar nu stim cum atitia oameni seriosi, care deruleaza afaceri mai mici sau mai mari, pun botul la Gabitu si-l "rezolva" cu ce pofteste. O fac pe banii lor si prin locuri diverse din judet (omul prefera Carrefour). Si se lauda peste tot ca viitoarea guvernare PSD il va propulsa in scaunul de sef al Garzii Financiare. Amin!
* In ultimele saptamini Directia Generala Anticoruptie Biroul Focsani ne asalteaza cu flagranturi. Sunt prinsi in capcana oameni care incearca sa mituiasca politisti. Bravo, am putea spune! Dar cind vezi ce sume erau in joc - 50 euro, 100-200-300 lei - te apuca risul. Baieti, dar p-aia care dau banul greu cind ni-i prezentati? Ca de obleti ni s-a acrit! Vrem si noi citiva crapi de colectie!
* Multe probleme prin Focsani. Se vede ca primarul Didi e cam plictisit iar pentru Oprisan nu ar mai reprezenta o tinta electorala importanta. De exemplu, din 1990 s-a tot construit in asa numita zona "Laminorul" de s-a ajuns la un adevarat cartier de vile. Toate bune si frumoase, pina la urma. Au oamenii bani, si-au ridicat case, au dezvoltat orasul pe un teren viran. Dar acest cartier parca nici nu exista pentru edili. Nici predecesorul Latcan pina in 2000 nici actualul primar Didi nu s-au aratat interesati de aceasta zona. De 20 de ani aici nu s-a amenajat nicio strada, nici pietruit, nici asfaltat, nici facut santuri. Cine intra pe stradutele din zona se ingrozeste. Nici la tara nu se mai intilnesc asemenea ulite. Retelele de apa, canalizare, gaze naturale - nici pomeneala! Noroc cu Electrica - macar oamenii sunt conectati la reteaua de curent electric. Unde e "Provincia Europeana"?
* Si tot una nerezolvata de primarul Didi, desi a promis de mai multe ori. E vorba de sprijinul pentru producatorii de legume si fructe din comunele vrincene. Diminuarea speculei, protejarea producatorilor vrinceni si realizarea unei piete de gros. Doar promisiuni electorale.
* O definitie bruta dar reala a unui partid (in special aflat la putere, dar nu numai): "partidul e ca o vaca - o crestem toti dar o mulg doar vreo 3-4 insi." Cred ca merita sa intre in cartea intelepciunii populare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu