marți, 31 iulie 2012

Pe scurt

* Referendumul s-a terminat! Nu s-a terminat, dacă ne uităm la declaraţiile şi atitudinile celor care l-au iniţiat şi organizat! Se caută mijloace, proceduri şi chichiţe legislative pentru ca rezultatul să fie în favoarea intereselor politice şi personale ale liderilor PSD şi PNL, deşi nu au reuşit să aducă, eufemistic vorbind, cele 10-12 milioane de alegători cu care se lăudau înainte de referendum, conform principiului ''nu pot ei boicota cât putem noi aduna''. Mi-a venit în minte şi o altă vorbă românească: când fu-Tică,/ nu fu-Tache,/ când fu-Tache,/ nu fu-Tică,/ când fu-Tache şi fu-Tică,/ nu fu-tuş la găurică!
* Presiuni, sfidare, muncă de ''convingere'', transport gratuit, promisiuni ş.a., toate cele petrecute pe 29 iulie pot fi catalogate, la general, drept agresiune. Foarte agresivă acţiunea ''referendumul'' pentru românul de rând. Chestia cu ''ciocu' mic, acum noi suntem la putere" se potriveşte cel mai bine situaţiei politice româneşti din ultimele 2 luni. PSD exercită puterea, nu ca alţii, după cum am mai spus. În ritmul ăsta, nu văd cu ochi buni libertatea presei, a gândirii şi opiniilor în România, conform articolelor 29 şi 30 din Constituţie. Dar cine mai ia în seamă legea fundamentală a ţării în ultima vreme?
* Bineînţeles, tătuca Ilici nu ne putea scuti de învăţăturile sale bolşevice nici după încheierea referendumului. Iar ne-a dat un perdaf de principii democratice, aşa cum a învăţat el în tinereţea sa kominternistă, din perioada stalinistă. Mulţumim din inimă partidului...
* Ce se va întâmpla cu apa caldă în Focşani? Cât va mai curge la robinete? Mai ales că, în ciuda sforţărilor, focşănenii au cam ignorat ''chemările'' la oaste ale oamenilor lui Oprişan.
* Se mai ocupă cineva de guvernarea României? Sau o ţinem numai în scandaluri şi mişcări politice? De sprijinirea mediului de afaceri, de combaterea efectelor secetei, de inflaţie, de devalorizarea leului, de atragerea investiţiilor străine, de absorbţia fondurilor europene, de diminuarea evaziunii fiscale, de pregătirea administraţiilor locale pentru iarnă de ... multe altele, mai e vreunul interesat, dintre ăia care ne conduc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu