sâmbătă, 21 iulie 2012

De weekend

* Canicula ne-a doborât iar apa caldă este tot un fel de fata morgana pentru focşăneni. Poate bagă Marean ceva cărbuni în zilele dinaintea referendumului şi va mai curge apă caldă şi la robinetele amărăştenilor care pun ştampila pe trandafirii roşii de 20 de ani. Nu de alta, dar n-ar fi în regulă ca oamenii să trateze cu refuz directivele de vot ale celor care conduc administraţia locală şi judeţeană de atâţia ani. Că, apoi, trebuie să facă eforturi suplimentare ca să le iasă rezultatele la referendumul din Focşani precum cele din mediul rural.
* De altfel, primarii PSD&PNL sunt mobilizaţi sută la sută pentru îndeplinirea obiectivului pe 29 iulie. Coordonarea de la Consiliul Judeţean merge ca unsă (experienţa multor alegeri se face simţită!), funcţionarii publici cunosc ''procedurile'' de votare şi numărare a voturilor precum şi de întocmire a proceselor verbale în Vrancea iar miliţienii veghează conform ordinelor de partid şi de stat. Cică se urmăreşte o prezenţă la vot de vreo 80%!!??
* Am văzut că în Vrancea PNL primeşte doar ce vrea muşchii lui Oprişan. Iar Nini nu se supără! Poate să le dea peneliştilor numai praful de pe tobă, atâta timp cât contractele de proiectare şi altele pe bani publici funcţionează în direcţia care trebuie ... nu mişcă nimeni în front. Situaţia de la Vrancea n-ar fi singulară. Şi în alte zone se întâmplă ceva asemănător. Plus că, la nivel central, tensiunile dintre liderii PSD şi cei ai PNL au ajuns la cote ridicate, în ciuda îmbrăţişărilor, pupăturilor şi a colaborării fericite pe care le vedem pe la televizor. Ce vor face ei dacă dispare Băsescu? Nu vor mai avea niciun motiv să doarmă în acelaşi pat! Care le va mai fi obiectul muncii?
* Dramoleta ''Plagiatul lui Ponta'' duce penibilul la un nivel nebănuit. Să înţelegem că toţi profesorii şi comentatorii care demonstrează pe text plagiatul lui Ponta sunt agenţii PDL-ului şi oamenii lui Băsescu? Iar cei care susţin că lucrarea de doctorat a lui Ponta este originală şi corectă sunt profesori şi specialişti profesionişti şi independenţi? Pornind de la acest caz şi de la preconizata rezolvare a ministrului Andronescu, se va crea un precedent periculos atât pentru mediul universitar şi academic cât şi pentru sănătatea morală şi intelectuală a societăţii româneşti.
* Apar în presă tot mai multe informaţii despre achiziţii şi cheltuieli exorbitante din bani publici, din fondurile companiilor şi societăţilor naţionale. Foarte bine, să vadă tot românul pe ce i se duc banii! Aştept asemenea liste cu cheltuieli risipitoare şi chiar jignitoare pentru omul de rând din toate guvernările post-decembriste. Să te ţii ce hore se încing! Dacă ni le-ar prezenta cineva, fără partizanat politic, fiecare dintre noi va avea imaginea clară a jafului din banii noştri, practicat asiduu de toţi cei care au ajuns la borcanul cu miere al puterii după 1989.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu