joi, 26 iulie 2012

Ultimele pregătiri

* Uraaaaa!!!! A venit apa caldă! Cu 3 zile înainte de referendum, focşănenii se pot bucura de binefacerile civilizaţiei. Graţie, desigur, celui mai ... cel al Vrancei. Care, dacă nu era, trebuia inventat, în numele şi în interesul cetăţenilor judeţului Vrancea! Cât o ţine apa asta caldă electorală? Eeee, nu mai cârcotiţi! Ca o ploaie de vară...
* Primarii USL fac ultimele pregătiri pentru reuşita politică din 29 iulie. Au maşini, microbuze, mâncare, băutură şi alte stimulente pentru ca oamenii să le urmeze directivele de partid în număr cât mai mare. Acţionează în forţă, dacă văd că nu prea le iese socoteala în ziua referendumului! Cei care mai au îndoieli pot citi şi asculta materialele jurnalistice de pe site-ul gandul.info.
* Aşa cum am mai spus, şi funcţionarii publici din Consiliul Judeţean, Primăria Focşani şi celelalte primării din judeţ sunt consemnaţi la post pentru duminică. Au obligaţia principală de a ''convinge'' oamenii care nu s-au prezentat la urne până la o anumită oră să meargă neapărat să voteze. Funcţionarii publici au acces la toate listele electorale şi la informaţiile despre participarea la vot de la reprezentanţii PSD. Vor merge din poartă în poartă şi din uşă în uşă, în ziua referendumului. Vor fi sprijiniţi de consilierii şi membrii USL, în special ai PSD, de administratori şi preşedinţi de asociaţii de locatari/ proprietari. Vor fi folosiţi şi agenţii de influenţă din comunităţi, gen profesori, cadre medicale, preoţi, poştaşi, cârciumari, patroni de magazine ş.a. Iar spre miezul nopţii se vor mai băga în urne, sigilate doar de ochii presei, buletine în plus, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori în ultimii 22 de ani, inclusiv la alegerile locale din 10 iunie a.c. Curat democratic şi legal, coane Iancule!
* Răspândacii transmit informaţii cum că, după manifestaţia de joi seară anti-Băsescu din Capitală, ar rămâne prin Piaţa Universităţii nişte protestatari, ''spontan'', ''neimplicaţi'' politic, ''de bunăvoie''. Ei ar urma să protesteze împotriva lui Băsescu până când acesta va fi demis. Zvonuri...
* Liderii USL, în special alde Iliescu&Ponta, au uitat să le spună românilor că şi ei au îndemnat lumea să nu participe la alte referendumuri. Şi chiar l-au muştruluit pe Geoană după ce acesta a votat la referendumul din 2009 privind parlamentul unicameral şi scăderea numărului de parlamentari. Iar acel referendum a fost validat şi cu multe milioane de voturi pentru din partea alegătorilor.
* Alte intoxicări din categoria acţiunilor nedemocratice şi neconstituţionale ne spun că, dacă referendumul nu va fi validat din cauza neparticipării la vot, atunci nici Băsescu nu ar fi lăsat să se întoarcă la Palatul Cotroceni. Majoritatea parlamentară din acest moment l-ar cam suspenda din nou pe Băsescu şi ar propune organizarea unui nou referendum. Data viitoare vor fi două zile de referendum iar pragul prezenţei de 50%+1 ar putea fi eliminat. Şi dacă nici a doua oară nu le reuşeşte manevra, atunci vor apela la nişte dosare şi la plângeri de ''înaltă trădare''. Toate, asezonate cu mişcările ''spontane'' şi ''civice'' de stradă. Şi tot aşa, până când vor reuşi îndepărtarea lui Băsescu din funcţia de preşedinte.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu