miercuri, 11 iulie 2012

De ici, de colo

* Iar am aflat de la alţii că noi, vrâncenii, am dorit cu ardoare să mai dăm câteva miliarde bune pentru a fi împărţite de Oprişan şi ai lui după bunul plac, sub pretextul ''Zilele Municipiului Focşani''. Şi e mare noroc pe capul nostru că-l avem pe Oprişan conducător suprem, aşa cum ne-a spus, tot pe banii noştri, tânăra speranţă în limbism, urmaş de bază de-al lui Tavi Sugiulescu, Vali Sugiulescu, un fel de dj sau animator de prin Bucureşti. Plus că Vali ăsta ne-a băgat şi prin campania electorală, indicându-ne ce să votăm la referendumul din 29 iulie!!! O fi avut ăsta apă caldă să se spele după atâtea limbisme, că focşănenii nu au parte de un lucru de bază pentru civilizaţia secolului al XXI-lea - apă caldă la robinet?
* Să sperăm ca măcar în preajma campaniei electorale de la toamnă cei aflaţi în fruntea administraţiei publice de atâţia ani să ne fericească şi să se-ndure de noi! Nu trăim în Paradis,/ Apa caldă e un vis!
* Cică PSD ar căuta magistraţi favorabili, ''independenţi'', desigur, pentru a-i numi cât mai repede posibil în fruntea DNA şi a Parchetului General. Şi ce se mai miră unii, ce-o fac pe nedumeriţii, ce se mai înfoaie, se dau cu capul de pereţi şi urlă la lună că, chipurile, e dezinformare, minciună, manipulare şi altele asemenea! Bineînţeles, Băsescu e de vină! Ce chestie ... ce surpriză...
* Că tot e făcută Constituţia harcea-parcea în ultima lună chiar de către cei care au compus-o - am tot citit-o, iar la capitolul privind suspendarea preşedintelui României nu am găsit decât art. 95, al. 1, care spune că preşedintele ţării poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, ''în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei''. Iliescu, Năstase şi ai lor au omis, în 2003, atunci când au elaborat Constituţia, să treacă şi alte ''motive'' solide, clare şi specific româneşti pentru suspendarea preşedintelui, precum: declaraţii politice, intenţii spuse la un pahar de vorbă, hăhăieli, înjurături sau glume de marinar, orgolii personale, antipatia faţă de unii politicieni, tendinţa electorală dintr-o anumită perioadă ş.a.m.d.
* S-a redeschis sezonul manifestaţiilor anti-Băsescu în Focşani, clar ''spontane'' şi ''civice'', ''apolitice'' şi ''de bunăvoie''. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu