luni, 2 iulie 2012

De la Vrancea

* După ce se vor finaliza negocierile şi jocurile cu majorităţile din consiliile locale şi cu alegerea viceprimarilor, vor intra în linie dreaptă presiunile pe înlocuirea şefilor de instituţii publice. Până acum, doar la Inspectoratul Şcolar Judeţean s-a produs o schimbare, postul de inspector general fiind preluat, interimar, de Vasilica Zaharia, susţinută de primarul din Odobeşti. Dar la acest post mai sunt ceva pretendenţi, tot din zona PSD. Cei mai cunoscuţi sunt Marius Poll şi Adrian Atarcicov. De asemenea, la una din cele 3 societăţi ELECTRICA, fostul director Anghel, cu ceva tinichele de coadă, a fost repus în funcţie, în locul lui Romică Sandu. Şi la celelalte societăţi ELECTRICA sunt aşteptate înlocuiri, mesajele din monitorul lui Marean fiind cât se poate de clare. Pe unul din posturi ar putea reveni eternul Dănilă, promovat de guvernul pedelist pe un fotoliu călduţ de inspector acum vreo 2 ani. Ce-a mai suferit!!! La Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală se vorbeşte de înlocuirea lui Costică Neaţă cu fostul viceprimar PNL de Focşani Vasile Dobre. La Oficiul de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit fostul şef PNL Gabriel Bărculescu are mari şanse să revină pe post. Direcţia de Finanţe pare rezervată lui Marian Lungu, susţinut de multe partide, nu numai de Oprişan, precum şi de numeroşi oameni de afaceri. Dacă Direcţia Sanitar Veterinară va intra sub ''zodia'' PNL, atunci şefia acesteia va fi deţinută, cel mai probabil, de dr. Necula Botezatu. Actualul director, interimar şi cu delegaţie de mult timp, Mariana Amăricăi, caută tot felul de tertipuri ca să nu fie schimbată. Şi-a luat concediu medical, caută relaţii personale pe la ANSVSA dar şi pe la PNL şi PSD. Dacă, totuşi, postul va reveni PSD-ului, pe listă s-ar găsi Doru Calistru, Adrian Rădulescu, Luminiţa Deliu. În această vară se va analiza şi situaţia directorilor de şcoli şi licee, multe mandate fiind interimare sau pe final.  Cam atât, deocamdată.
* În cursa pentru obţinerea unor posturi în instituţii publice, mai ales în cele din subordinea Consiliului Judeţean şi a Consiliului Local Focşani, ar intra şi PP-DD. După viceprimari, vor urma discuţii şi pe instituţii între PSD şi PP-DD.
* Şi pe la Inspectoratul de Poliţie s-ar putea produce modificări, probabil anul viitor, chiar dacă şefii şi şefuleţii din poliţia vrânceană sunt, în majoritate, fani PSD şi răspund comenzile ca atare. Doar prim adjunctul Victor Norocea şi şeful Poliţiei Focşani Gicu Avasiloaie par siguri de funcţiile lor. Printre ofiţerii care ar dori o promovare în funcţie se numără, de exemplu, Harap de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi Gheorghe de la Poliţia Rutieră.
* În campania electorală, în Focşani era apă caldă, se plombau la greu găurile din asfalt, se dădeau tot felul de ajutoare de la bugetul local, maşinile parcate în locuri nepermise nu se mai ridicau şi altele asemenea. Ce se întâmplă acum nu mai comentez.
* Presiuni mari pe zona Tulnici. Afaceriştii din zonă au fost chemaţi la diverse şedinţe, la ordine adică, atât de către Oprişan cât şi de către reprezentanţii instituţiilor publice de control. Li s-a atras atenţia despre cum ar trebui să se ''mişte'' de acum înainte şi cam ce trebuie să decarteze, ca nu cumva să se supere ''domnul preşedinte''. Democratic, parol!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu