Cabinetul Ponta vrea să rezolve în stil neaoş românesc, dâmboviţean, problema referendumului politic privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Văzând că au fost traşi de urechi de ăia din Uniunea Europeană, alde Ponta, Crin, Hrebenciuc, Dragnea&comp şi-au stors creierii pentru a-i aburi pe liderii occidentali, pe de o parte, şi pentru a manevra rezultatul votului de duminică, în folos propriu, pe de altă parte. Astfel, ei au stabilit nişte măsuri ''tehnice'' interne de organizare a referendumului prin care să-şi asigure rezultatul dorit pe 29 iulie. Prima a fost prelungirea duratei exercitării votului, de la intervalul orar iniţial 08-20 la intervalul 07-23. Au mai apărut câteva mici detalii ce par nesemnificative în ochii masei alegătorilor. Printre acestea găsim constituirea secţiilor de votare în hotelurile şi restaurantele oamenilor lui Mazăre de pe litoral, în alte imobile ce aparţin membrilor sau simpatizanţilor PSD din ţară precum şi în localităţi foarte mici, chipurile turistice şi foarte căutate de românii plimbăreţi în ziua de duminică, 29 iulie, până târziu, aproape de miezul nopţii.
Apoi, cabinetul Ponta a aprobat Ordonanţa de Urgenţă nr. 41 prin care modifică o serie de articole din legea referendumului, privitoare la procesul de votare, cum ar fi:
- guvernul a desfiinţat birourile electorale din comune, oraşe şi municipii, pentru ca la stabilirea rezultatelor referendumului să aibă acces cât mai puţine persoane iar la presă şi la opinia publică să ajungă doar informaţiile care ''trebuie'';
- guvernul a eliminat din procesele verbale ale secţiilor de votare şi ale birourilor electorale de circumscripţie menţiunile referitoare la numărul participanţilor la vot din listele electorale permanente, la numărul votanţilor de pe listele suplimentare precum şi la numărul celor care au votat utilizând urna specială;
- tot din procesele verbale, cabinetul Ponta a eliminat punctul referitor la numărul ştampilelor cu menţiunea ''VOTAT'' din secţiile de votare. De asemenea, nu se specifică nimic, nicăieri, despre eventuala dispariţie/ sustragere/ lipsă a ştampilelor ''VOTAT'' şi nici nu se aduc precizări cu privire la starea sigiliilor de pe urna cu buletine de la închiderea votării.
Astea sunt câteva aspecte legate de modul în care guvernul Ponta înţelege să asigure desfăşurarea cât mai corectă (!!!???) a referendumului din 29 iulie. Nu sunt adeptul comparaţiei cu aşa-zisele alegeri ''democratice'' din 19 noiembrie 1946, câştigate la pas de puterea comunistă instalată de curând de tancurile sovietice. Însă unii de pe la USL ţin morţiş să demonstreze această comparaţie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu