luni, 4 iunie 2012

Aproape de urnă


* Hai la vot! Vrei o comună modernă, un oraş european şi un judeţ prosper? Fă primul pas: mergi la vot pe 10 iunie! Cu cât vor fi mai mulţi votanţi, cu atât se va fura mai puţin. Iar rezultatele vor fi mai aproape de voinţa reală a electoratului.
* În ultimele 2 luni, o avalanşă de promisiuni şi hotărâri populiste s-a abătut asupra focşănenilor, mai ales asupra celor cu probleme sociale. Ai spune că Focşaniul a depăşit la pas criza mondială şi s-a umplut bugetul local de lovele. Dar ne revenim repede când ne dăm seama că suntem în prag de alegeri iar cei slabi de înger confundă, încă, ajutorul legal din partea autorităţilor cu măsurile electorale din banii noştri doar în avantajul politic al câtorva.
* Răspândacii iar bagă strâmbe cu suveica roşie, pregătită mai ales pentru mediul rural! E de ajuns câte un buletin de vot imaculat în fiecare comună pentru ca rezultatele să fie dirijate după bunul plac. Miliţienii veghează ... ca nu cumva să se strice suveica!
* Am remarcat că mulţi penelişti s-au transformat în cei mai aprigi susţinători ai candidaţilor PSD, zbătându-se mai mult şi făcând campanie mai abitir decât activiştii roşii pentru proprii candidaţi. Indiferent de cum au fost categorisiţi de către mai noii ''prieteni'' politici sau de câte probleme de natură diversă au acumulat, de-a lungul anilor, candidaţii roşii. Câteva exemple unde peneliştii se zbat din greu pentru reuşita candidaţilor pesedişti: Păuneşti, Pufeşti, Adjud, Panciu, Suraia, Vidra, Tătăranu, Tulnici ş.a.
* Cică în monitorul lui Marean va apărea un amplu material despre viaţa şi activitatea primarului Didi. De ce ar mai fi nevoie de încă un articol propagandistic dacă PSD dă, de multe luni, procente ameţitoare pentru propriul candidat? Ori le e teamă că nu iese???? Conform tradiţiei de pe malul Milcovului, ziarul va fi împrăştiat gratuit prin tot oraşul, doar are balta roşie material din portofelele noastre!  
* Directorii instituţiilor deconcentrate sunt fezandaţi, umiliţi şi ţinuţi să fiarbă în suc propriu, la foc mic, până vor ceda. Unii aşteaptă rezultatele de la locale să vadă spre ce se îndreaptă. Alţii se gândesc să reziste măcar până la toamnă. Oricum, planurile lor nu vor avea niciun succes dacă nu sunt coroborate cu voinţa celui mai ... cel al Vrancei. Restul e cancan...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu