vineri, 8 iunie 2012

Electorale de Vrancea

* Pe 10 iunie, hai la vot! Nu lăsa pe alţii să decidă în locul tău! Nu lăsa pe alţii să-ţi folosească în mod fraudulos dreptul de vot! Cu cât mai mulţi votanţi, cu atât se reduc eventualele fraude iar rezultatele scrutinului sunt mai aproape de realitate! Aşa că - exprimă-ţi dreptul constituţional de vot duminică, 10 iunie! E foarte important! Durează doar câteva minute.
* Judeţul a fost împânzit de culoarea roşie. Sunt unele zone în care abia zăreşti, timid, câte un afiş sau banner de altă culoare. Democraţie, ce mai! Se folosesc metode de acţiune ''electorală'' ca în 1945 sau ca în prima parte a anilor '90. Doar roşu, alţii au interzis! Hoarde de maşini străbat străzile oraşelor sau comunelor pentru a monitoriza şi proteja afişajul electoral roşu şi pentru a-i intimida pe cei care nu se declară dinainte învinşi, precum taurul la coridă. ''Pelerinajul'' ăsta auto are loc mai ales noaptea. Şi se folosesc, în multe locuri, autovehicule ce aparţin instituţiilor publice. Plus angajaţii primăriilor care nu crâcnesc în faţa primarilor roşii. E bine în Vrancea, nu-i aşa?
* Se remarcă o presiune a activiştilor PSD în localităţile unde sondajele proprii, păstrate pentru uzul lor, dau rezultate negative neaşteptate. Oricum, departe de procentele sforăitoare anunţate pompos de Oprişan&comp în public. Câteva exemple: Focşani, Panciu, Tulnici, Suraia, Vidra, Fitioneşti, Păuneşti, Adjud ş.a.
* Pe toată perioada campaniei electorale, monitorul lui Marean s-a autodepăşit în a ridica osanale candidaţilor roşii. Iar cei de la PDL, săriţi în ultimul moment în barca roşie, au fost re-evaluaţi şi transformaţi din corupţi şi incompetenţi în gospodari adevăraţi. Curat murdar, coane Iancule!
* De-asta spun - şi repet - că oamenii trebuie să-şi răpească din timpul lor liber duminică, 10 iunie, şi să meargă la secţia de votare şi să-şi exprime opţiunile. Suveica roşie, aşa cum v-am mai spus, e pregătită în unele zone, inclusiv pentru oraşe. Iar în miliţienii noştri mioritici, fani ai trandafirilor roşii, nu se poate pune vreo bază cu privire la echidistanţă şi la respectarea legii.
* Amintesc câteva paragrafe din Constituţie, poate le mai intră unora în cap:
- art. 16, al. 1 - cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminare;
              al. 2 - nimeni nu este mai presus de lege.
- art. 29, al. 1 - libertatea gândirii şi a opiniilor nu poate fi îngrădită sub nicio formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie contrară convingerilor sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu