luni, 28 mai 2012

Restanţe

* Noul cuplu de la Prefectura Vrancea - Vieru-Misăilă - nu va dăinui prea mult. Asta ştiam. Dar n-am prea înţeles, din expresia şi atitudinea lui Oprişan, ce ar trebui să facem noi, muritorii de rând: să râdem sau să plângem?
* Se pare că la Ministerul Educaţiei bântuie blestemul lu' Cati Abramburica. Toţi cei 3 nominalizaţi de Ponta au diverse probleme, inclusiv cu limba română. Vedeţi, dacă nu au vrut s-o re-re-renumească pe Abramburica? Cică nici Marean al nostru nu a vrut-o.
* Tavi Sugiulescu a revenit pe plaiurile mioritice şi a prestat cu sârg pentru Oprişan, ca-n vremurile bune. Le-a spus mocanilor, la Tulnici, că Oprişan e, din păcate, doar preşedintele Vrancea (!!??), pentru că el ar trebui să fie preşedintele României!!!!????!!?... Tavi Sugiulescu dă o nouă dimensiune pupincurismului, înspăimântat că vin nişte limbişti mai tineri din urmă care ar putea să-i ia locul.
* Rudele apropiate ale unui candidat re-vopsit, re-evaluat şi re-eşapat din Suraia au mare drăgan la afaceri fără forme legale pe malul Siretului. Plus că sunt de-a dreptul îndrăgostiţi de achiziţionarea de utilaje agricole furate din Germania sau Italia. Gusturile lor...
* Şi tot de la Suraia: o listă de candidaţi e plină de cetăţeni certaţi cu legea, iubitori de puşcării, pe care le-au şi frecventat de-a lungul anilor, pentru nişte mărunţişuri gen furturi. Ba au vrut să aprofundeze cunoaşterea puşcăriilor şi s-au cazat în astfel de stabilimente şi prin Italia şi Norvegia. Studioşi, băieţii, ce mai! Şi, mai ales, demni de încrederea consătenilor!
* Am aflat, de curând, că deciziile administraţiilor locale sunt mai presus de legile României. Mai ales pe malurile Milcovului. C-aşa-i în Vrancea, un trib din Africa, nu un judeţ dintr-o ţară membră a Uniunii Europene!
* Că tot vorbeam de lege. Prin Constituţie - intitulată şi legea fundamentală a statului - sunt scrise nişte articole care se bat cap în cap cu deciziile autorităţilor din aşa-numita ''provincie europeană'' Vrancea. Câteva exemple:
- art. 16, al. 1 - cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminare.
- art. 16, al. 2 - nimeni nu este mai presus de lege.
- art. 30, al. 1 - libertatea de exprimare, a gândirii, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunet sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.
- art. 30, al. 2 - cenzura de orice fel este interzisă.
- art. 29, al. 1 - libertatea gândirii şi a opiniilor nu poate fi îngrădită sub nicio formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie contrară convingerilor sale.
* Cel care se vrea liderul PDL şi al întregii opoziţii, adică Vasile Blaga, a spus că nu e momentul pentru depunerea unei moţiuni de cenzură???!!! Cine mai pune botu' că aşa-zisul buldog, umflat cu pompa, ar fi cu adevărat opozantul PSD-ului?
* Am citit, ceva, prin monitorul lui Marean de o caracatiţă în interiorul societăţilor Electrica. Nu m-am mirat, însă, că nu s-a scris niciun rând despre încrengăturile şi interesele personale patronate de mulţi ani de către fostul director Dănilă.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu