sâmbătă, 23 iunie 2012

De weekend

* Este o surpriză total neplăcută când văd, de câteva zile, jurnalişti, comentatori, analişti care-şi dau cu părerea despre cazul Năstase. Atitudini periculoase chiar pentru democraţie şi multe devieri de la subiect. Aproape numai emoţii, interese politice, (re)sentimente personale, câştiguri financiare, scopuri electorale, indiferent din ce unghiuri priveşti. Calmul, echilibrul, deontologia, logica, sine ira et studio etc - doar poveşti şi teorii din cărţi. S-au pierdut în mocirla post-decembristă.
* Plus că am aflat, din parte unor oameni pe care îi suspectam că sunt normali la cap, că tentativa de sinucidere şi actul suicidal în sine reprezintă fapte de curaj şi demnitate!!!??? Se vor schimba, cu această ocazie, teoriile psihologiei, psihanalizei, filosofiei, istoriei, logicii ş.a.m.d.? Ca să nu mai amintim şi de valorile religiei creştine.
* Nu-l pot ocoli pe tătuca Ilici, cel care ne dă mereu lecţii de democraţie. Cică ''reporterii ca o haită înfometată de ştiri care au agravat starea de stres'' şi ''pripa nemotivată'' a poliţiştilor care au venit seara să-l ducă la arest au condus la tentativa de sinucidere a lui Năstase!!!??? Şi, când colo, ministrul de interne Ioan Rus, membru PSD, a recunoscut că vorbise cu Năstase şi i se păruse că acesta intenţiona să facă un gest necugetat. Prin urmare, ministrul de interne a trimis mai repede poliţiştii şi un echipaj de ambulanţă la reşedinţa familiei Năstase. Iar ăştia i-au salvat viaţa!!!Bre, moş Ilici, mai lasă-ne cu teoriile matale! Destul că ne-ai îngropat în anii '90 de nici acum nu zărim o rază de soare!
* Remarc o nervozitate nejustificată a liderilor USL în ultima vreme, deşi au aproape totul la dispoziţie. Or fi înţeles că ''victoria'' lui Ponta în cazul întrunirii Consiliului European de la Bruxelles ar putea reprezenta un dar otrăvit? Asemenea ''victorii'' în faţa lui Băsescu să nu le adoarmă simţurile politice! Băsescu e interesat să-i ţină în tensiune şi să puncteze în interior, aici se luptă cu USL. Iar până acum simţurile politice ale lui Băsescu s-au dovedit mai ascuţite decât cele ale adversarilor.
* Se apropie numirea lui Vasile Blaga drept preşedinte al PDL. Că nu se poate spune alegere din moment ce e singurul candidat. Blaga e departe de porecla sa. El a fost ''buldog'' doar sub coordonarea lui Băsescu. Atunci când a fost lăsat din braţe s-a dovedit a fi doar un ''pechinez''. Ba unul care mai trădează propria curte, din când în când, pe sub gard. E posibil ca, până după alegerile din toamnă, să se instaleze calmul în PDL. Dacă pedeliştii vor fi, însă, prea liniştiţi de acum încolo, atunci şi rezultatul alegerilor parlamentare va fi în jurul unui ''liniştitor'' 10%. Numai bun pentru Blaga. Cred că liderii, membrii şi simpatizanţii portocalii (sau verzulii sau violeţi sau ...) ar trebui să se întrebe dacă preluarea frâielor în partid de către Vasile Blaga ar reprezenta un pas înainte sau un pas înapoi.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu