joi, 14 iunie 2012

Resturi de la alegeri

* Incendierea celor două capuri tractor de la Tulnici, cu câteva zile înaintea alegerilor locale, pare a se îndrepta spre un caz cu autori necunoscuţi. Cel puţin aşa susţin cei care cunosc bine situaţia, problemele şi interesele politice şi economice din zonă. Şefii de prin instituţiile care se ocupă cu protejarea legii şi siguranţei cetăţeanului (ce limbaj de lemn am găsit!!!) nu prea se dau în vânt să-i găsească pe cei responsabili. Mai ales că mesajul valului politic actual este în acord cu anumiţi piromani.
* Nişte oameni din Andreiaşu de Jos, nemulţumiţi de desfăşurarea scrutinului de duminică, au venit la Focşani să protesteze în faţa Consiliului Judeţean, acolo unde funcţiona Biroul Electoral Judeţean Vrancea. Poliţiştii le-au făcut şicane şi au încercat să-i întoarcă din drum iar când au ajuns, în sfârşit, la Focşani, şi-au intrat în rol jandarmii, care nu le-au permis oamenilor să se manifeste în faţa CJV. Oamenii legii i-au blocat pe cei din Andreiaşu pe aleile şi băncile din parc, pe motiv că nu au autorizaţie de protest. Dar în urmă cu ceva vreme cum de au permis, aceiaşi oameni ai legii, unor cetăţeni să manifesteze, tot fără autorizaţie, în faţa sediului administraţiei judeţene? Cum e treaba cu legea? Nu-i aşa că structurile MAI din Vrancea sunt echidistante, neimplicate politic şi neînţepate de spinii trandafirilor roşii?
* În unele zone, inclusiv prin comunele vrâncene, PDL a obţinut rezultate pozitive neaşteptate la scrutinul de duminică. Însă pedeliştii au fost traşi în jos (în afara trădărilor ştiute şi a celor din culise) de rezultatele slabe obţinute în zonele considerate fiefuri PDL. Practic, cei care se băteau cu pumnul în piept că sunt mari şi tari au înregistrat rezultate slabe sau chiar foarte slabe: Flutur la CJ Suceava, Ostaficiuc la Timiş, Popescu la Dîmboviţa, Oltean la Bistriţa Năsăud, Tişe la CJ Cluj, Anastase la Ploieşti, Tarhon la Tulcea, Berceanu la Dolj, chiar şi Ştefan-Pinalti la Neamţ. Deasupra tuturor se află, în egală măsură, responsabili de rezultatele alegerilor locale, blonda Udrea şi buldogul Blaga. Cât despre Boc ... se pare că lui i se potriveşte doar fotoliul de primar în Cluj Napoca.
* Încep controalele şi presiunile la sânge la firmele private din judeţ. Scopul, simplu şi istoric: taxe de protecţie roşie. Urmează campania din toamnă şi e nevoie de lovele. Celebra expresie ''Ciocu' mic, că acuma noi suntem la putere!'' este aplicabilă oricărei puteri politice în România. Dacă, cumva, le trece prin cap să refuze, patronii au la ''dispoziţie'' o paletă limitată de soluţii. Dar convingătoare. S-ar porni de la amenzi de 10.000 lei şi s-ar putea ajunge - şi depăşi - 100.000 lei. În funcţie de cifra de afaceri şi de toanele lu' Marean. Apoi, ultimul pas - închiderea afacerii.
* Aflarăm că Oprişan se declară supărat pe Săpunaru că a primit-o în PNL pe Sorina Plăcintă cu braţele deschise. Spunea ceva de imagine publică, afaceri, guvernarea portocalie şi alte bla-bla-uri demagogice. El e supărat, în realitate, de faptul că senatorul ex-PDL s-a înscris în PNL şi nu în PSD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu