sâmbătă, 1 mai 2010

Urmeaza 3 saptamini tensionate in Politia Vrancea

Ce se ascunde in spatele avalansei de candidati pentru postul de sef al IPJ Vrancea? Estimarile de joi dadeau cam 6 candidati dar pina la termenul limita de vineri dupa amiaza s-au inscris 8 ofiteri. Principala caracteristica a concursului de pe 20 mai este ca nu sint facute jocurile pentru niciunul dintre acestia. Fiecare dintre cei 8 candidati au in spate anumite promisiuni de sprijin, atit din interiorul IGPR si MAI cit si din mediul politic. Dar niciunul nu se poate baza pe un sprijin decisiv. Urmeaza 3 saptamini de fierbere in politia vrinceana. Ar putea aparea, "pe surse", informatii in presa locala despre unii candidati, pornite, bineinteles, de la contracandidati. Se va intensifica sistemul p.c.r. - atit in interiorul IGPR cit si printre politicienii mioritici. Plus ca politistii vrinceni nu vor sti, timp de 3 saptamini, pe linga cine sa se dea bine, cui sa mai bage limba in ureche, pe cine sa mai dea in git. Ca nu se stie cine va iesi sef!
Dintre candidati, actualul sef interimar, Victor Norocea, se bucura de sprijinul prefectului Nelu Oprea. Dar nici Oprisan nu e suparat pe el, asa ca Blaga ar putea fi "convins" ca e solutia cea mai buna. Enache Manolache se bucura de sustinerea unei parti din PDL. Are si ceva conexiuni profesionale. Dar e pe lista neagra a lui Oprisan si am mari dubii ca seful PSD Vrancea il va "scapa" la sefia IPJ Vrancea (mai ales dupa "scaparea" cu Virgil Cristian de la DGA). Fostul adjunct Ionel Popescu (instalat de Oprisan in 2001 si tinut in functie pina anul trecut) nu s-a remarcat prin nimic pina acum. Dar, se spune, neoficial, ca beneficiaza de lobby puternic din partea unor afaceristi cu legaturi strinse in toate sferele - politica, politie, justitie. Danut Bogdan, un candidat surpriza, nu pare a avea conexiuni politice. Inscrierea in cursa pentru conducerea IPJ Vrancea are insa, la baza, legaturi importante la nivelul superior al IGPR si chiar al MAI. Care conteaza mult in astfel de situatii. Un alt candidat cu sprijin de la PDL este Georgel Badiu. Sotia lui este judecator. Ar putea conta si nici Oprisan n-ar zice nu. Cit despre ceilalti 3 candidati... Nu ar fi mai nimic de spus.
In rest, numai de bine. Un pronostic: sint indicii ca pe 20 mai nu va fi declarat nimeni cistigator al concursului pentru sefia IPJ Vrancea. Dar, cine stie, incurcate sint caile... politienesti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu