marți, 11 mai 2010

De criza, ca nu ne lasa in pace!

Cum banuiam, ne sacrificam cu totii pentru iesirea din criza. Dar nu chiar toti! Se sacrifica, in primul rind, cei care au pensii, salarii sau alte venituri de la stat cuprinse intre citeva zeci de euro si maxim 1500 de euro. Clientela politica si angajatii cu salarii foarte mari (si, uneori, confidentiale) de prin CA, AGA si conducerile societatilor, companiilor nationale si regiilor autonome nu vor sa auda de reducerea veniturilor. Cica ei cistiga din ceea ce produc! Pai ce produc daca au datorii foarte mari si sint in prag de faliment? Si de pe urma cui incaseaza ei cistigurile astea? In majoritate, de pe urma contribuabililor romani! Aici nesimtirea se pare ca depaseste orice inchipuire. Cred ca guvernantii nu vor fi atit de neghiobi si vor taia serios din salariile si indemnizatiilor acestor privilegiati ai statului. Sau mai stii?
Se spune de multi ani ca sintem o tara de asistati. Ca sint foarte multe tipuri de ajutoare sociale. Mostenite de la o guvernare la alta si chiar inmultite. Ca asa se cistiga voturile! Fiecare partid aflat la guvernare a avut grija sa mai inventeze niste ajutoare sociale de care sa beneficieze cit mai multi. Criteriile de acordare au fost doar pe hirtie. Se dau ajutoare si subventii la gramada, nu se tine cont de realitatile sociale. Se incurajeaza lenea, nesimtirea si prostia. Fara discriminare sau culoare politica. Poate se gindeste cineva sa aplice, in sfirsit, o vorba din popor - "La munca, nu la intins mina!"
Pe linga greselile si smenurile fiecarei guvernari de dupa 1989, care ne-au adus in dezastrul de astazi, ar trebui readus in atentia opiniei publice modul in care cabinetul Nastase a "negociat" (de fapt a acceptat fara cricnire), in perioada 2001-2004, conditiile de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Conditii foarte grele pe care am evitat sa le punem in practica, pe care le-am tot fentat si care, pina la urma, au condus si ele la spargerea buboiului. Mai are rost sa ne gindim cum au negociat si si-au respectat angajamentele cu UE alte state ex-comuniste, gen Polonia sau Ungaria?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu