miercuri, 26 mai 2010

Clientela e aceeasi peste tot

De ce n-ar prea vrea pedelistii sa renunte la guvernare acum, in aceste conditii economice extrem de grele si in pragul unei explozii de probleme sociale? De ce n-ar prea vrea pesedistii si penelistii sa vina la putere acum, daca li s-ar oferi ocazia?
- Pentru ca pedelistii ar fi nevoiti sa renunte si promisiunile facute clientelei politice in ultimii ani electorali. Ar fi nevoiti sa nu mai onoreze contractele manoase pe bani publici pe care le deruleaza firmele "prietene". Oamenii lor din conducerile societatilor, companiilor nationale, regiilor autonome, CEC, EXIMBANK etc si-ar pierde pozitiile si, implicit, influenta si veniturile. Si, astfel, sefii portocalii nu ar mai avea beneficii de pe urma acestor contracte sau pozitii de conducere. Iar campaniile electorale sint foarte costisitoare.
- Pentru ca pesedistii si penelistii nu vor sa piarda din punct de vedere electoral. N-au singe in instalatii sa aplice masuri dure - economice, sociale, de diminuare a evaziunii si a infractionalitatii economice. Chiar daca stiu ca, odata ajunsi la putere, isi vor rezolva o parte din "deranjul" financiar prin care trec acum. Desi arata cu degetul la clientela portocalie, atit rosii cit si galbenii stiu ca vor proceda la fel (ca si anii trecuti). Vor face contracte pe bani publici cu alte firme "prietene" si vor instala in functiile de conducere amintite mai sus "specialisti independenti" care raspund la apelul lor politic.
Tuturor acestora le va fi, in continuare, bine, indiferent de ce parte a baricadei politice se afla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu