luni, 3 mai 2010

In graba

* 3 Mai - Ziua Libertatii Presei. E o sarbatoare parca mai trista ca niciodata. Dupa 20 de ani de democratie originala, presa din Romania nu are prea multe satisfactii. Decredibilizare, presiuni politice si economice, amenintari, manipulare, nesiguranta, cenzura si auto-cenzura, ipocrizie, demagogie, forme fara fond, santaj, neprofesionalism, depersonalizare, lehamite etc. Sa fie, oare, atit de rau? Mai bine sa fim optimisti. LA MULTI ANI!
* A venit primavara, taranii iar nu au loc in Piata Moldovei sa-si vinda produsele. Trebuie sa le dea speculantilor, la preturile stabilite de acestia, care au legaturi strinse cu functionari ai Primariei Focsani, cu Politia Focsani (nea Gicu Avasiloaie stie foarte bine!) si cu alti mincatori de bani publici. Toamna trecuta primarul Didi le promitea producatorilor agricoli din comunele vrincene - pentru a cita oara? - ca va realiza o piata de gros in Focsani. Exact ce le trebuie producatorilor agricoli de la Biliesti, Suraia, Garoafa, Tifesti, Bolotesti, Gologanu, Vulturu, Urechesti s.a. Ca de fiecare data, primarul nu a facut nimic. Si nici nu i-a mai adus nimeni aminte lui Didi de aceasta problema. Ce mai fac alesii producatorilor agricoli? Pe linga propriile smenuri si incasarea de bani publici.
* Vineri, 30 aprilie, oamenii in rosu care au organizat mitingul de 1 Mai s-au comportat in oras, din nou, ca pe propria mosie. I-au chemat pe aia cu scena in Piata Garii si , la ora 22.00, urlau in microfoane. Cica faceau probe de microfon, sa se auda peste mari si tari mesajele trandafirii. S-a sesizat vreo institutie publica?
* Nelipsitul prezentator Octavian-limbilescu le-a spus oamenilor care mincau un mic si beau o bere in Cringul Petresti ca spectacolele PSD au fost organizate si de Consiliul Judetean Vrancea!? Sa intelegem ca artistii, scena si prezentatorul spectacolelor lui Oprisan au fost platiti din banii nostri? In banii dati de CJV pentru parangheliile de Festivalul Berii sau Festivalul Bachus sint incluse si prestatiile de la parangheliile PSD?
* O prezenta nelipsita si deloc de nebagat in seama de la spectacolele PSD a fost sefa (inca) de la DSVSA Vrancea. Doamna doctor a supravegheat non stop, insotita de angajati ai DSVSA, desfasurarea ostilitatilor pe frontul gratarelor. Ordin de partid, ce sa-i faci! Doamna Luminita a fost la post timp de doua zile si, cica, mititeii, cirnatii si fripturile nu au cazut in pacat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu