marți, 20 aprilie 2010

Un gest simbolic, prea greu de facut

Au trecut 5 luni de cind a plecat dintre noi, mult prea devreme, Puiu Siru. Fara alte prezentari si bla-bla-uri de complezenta. Puiu Siru - un personaj al judetului nostru. Toata lumea il stie. Un luptator pentru democratie si dreptate. Cu bune si rele, cu virtuti si pacate. Toate omenesti.
Au trecut 3 luni de cind Asociatia Revolutionarilor din Bucuresti a depus la sediul Primariei Focsani o adresa prin care solicita si argumenta declararea post-mortem a lui Puiu Siru drept cetatean de onoare al municipiului Focsani. Un gest simbolic, de bun simt.
A trecut si aproape o saptamina de la ziua in care Puiu Siru ar fi implinit 56 de ani.
Si-atit. De la primarie nu se aude nimic. Nici da, nici ba. Primarul Bacinschi ridica din umeri si o da pe secretarul municipiului. Ca sa vedem, sa ne gindim, sa discutam bla-bla-bla... Secretarul Corhana parca a auzit ceva dar nu cunoaste speta. Sa se intereseze, sa citeasca, sa analizeze, sa discute, sa se lamureasca, bla-bla-bla... Are, probabil, prea multe pe cap, cu retrocedari, cu microbuzele de transport din judet, cu finisarea vilei, cu asfaltarea drumului ce duce la vila, cu pavelele s.am.d.
Sa le dea Dumnezeu dupa inima fiecaruia!

Un comentariu:

  1. inca nu m-am obisnuit, cu ideea ca trebuie sa vorbesc la trecut despre Nea Puiu... poate si pentru ca in foarte multi dintre noi a ramas ceva din spiritul sau rebel, mobilizator.

    RăspundețiȘtergere