luni, 26 aprilie 2010

Sabii liberale ascutite

Se inteteste lupta in interiorul PNL Vrancea. Cu o luna inainte de data conferintei judetene, actualul presedinte, Nini Sapunaru, isi aranjeaza realegerea foarte meticulos. In aceasta perioada se desfasoara alegeri in organizatiile locale si se stabilesc delegatii pentru conferinta judeteana din 29 mai. Sustinatorii sai sint cei care se ocupa de aceste alegeri interne, astfel ca rezultatele sint, de cele mai multe ori, in favoarea lui Sapunaru. O lovitura importanta au dat-o chiar duminica, la alegerile din organizatia Adjud. In ultimii ani, organizatia nu a avut rezultate prea bune si nici nu a adus voturile visate. Acum vreo 5-6 ani fusese instalat ca presedinte un om de afaceri local, Gheorghe Ivan. Nu a avut rezultate. Anul trecut a fost inlocuit cu un alt om de afaceri, venit din Vaslui, cu multe "operatiuni" controversate. Nici aceasta schimbare nu a dat roade. Iar duminica, surpriza! A fost reales ca presedinte Gheorghe Ivan. In defavoarea unuia dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Sapunaru. E vorba de primarul din Homocea - Neculai Ionescu. Prin urmare, infringerea lui Ionescu poate fi catalogata ca un mesaj adresat celor care se gindeau sa-l schimbe pe Sapunaru din fruntea PNL Vrancea.
De fapt, cam cine se mai gindeste la acest lucru? Posibilul contracandidat, Dragos Mircea, nu da semne vizibile ca se arunca in lupta. Primarul din Slobozia Bradului, o voce importanta in partid, declarase de citeva luni ca nu se impune, deocamdata, inlocuirea lui Sapunaru. Iar acum citeva zile, Valerica Zamfirescu vindea si pielea ursului din padure, declarind ca PNL are nevoie de Dragos Mircea pentru o viitoare preluare a functiei de prefect, cind PNL va reveni la guvernare. Adica sa nu revina in partid, sa ramina inspector guvernamental si sa astepte viitoarea guvernare. Dar cind se va intimpla acest lucru? Si cine garanteaza ca PNL va desemna prefectul de Vrancea in eventualitatea revenirii la guvernare?
Cu toate miscarile pe care oamenii sai le face in teritoriu, Sapunaru nu pare sigur de cistig. E constient, poate, ca multi dintre cei care i-au promis votul si sprijinul nu au facut-o din convingere. Printre acestia, cei mai importanti sint primarii liberali. Unii dintre ei au facut asemenea promisiuni atit lui Sapunaru cit si lui Mircea. Asa ca nimic nu-i cert pentru 29 mai. Se asteapta, asa cum am mai scris pe www.politicadevrancea, chiar si "interventii" externe. De la conducerea centrala a partidului dar si de la Consiliul Judetean (in speta repartizari de fonduri publice pentru primariile conduse de liberali).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu