marți, 20 aprilie 2010

De ce n-a mai participat militianul Ion Rusu la concurs?

Ieri a fost concursul pentru ocuparea postului de sef al Directiei Generale Anticoruptie din Vrancea, structura aflata in directa subordonare a ministrului Administratiei si Internelor. Initial s-au inscris 3 ofiteri: Virgil Cristian, Ion Balerca si Ion Rusu. Ofiteri cu experienta si cu diverse zone de influenta. Ion Rusu, fost sef la Politia Adjud si inca sef la Politia TF Focsani, se infoia in urma cu ceva timp, ca un curcan in calduri, ca el va ajunge pe un post important (adica sef la DGA). Se baza pe sistemul bastinas p.c.r. (pile, relatii, cunostinte), pe clasicul "carat" la Capitala si pe afinitatea cu cei trei trandafiri. Dar ieri, surpriza, comisarul sef Rusu nu s-a mai prezentat la concurs. Oare de ce? N-a mai fost sigura pila? Nu s-a putut face niciun aranjament pentru unul dintre adevaratii MILITIENI ai judetului? Ca doar pentru altii s-a putut! Oprisan a reusit sa le indeplineasca aspiratiile. Iar pentru el, care a servit sub cei 3 trandafiri cu toata convingerea, nu s-a putut rezolva?
La ora la care scriu nu s-au dat rezultatele concursului de luni. Cel mai probabil, comisarul sef Virgil Cristian va cistiga concursul. Asta daca nu se fac alte interventii. Asa cum s-a mai intervenit ca nu cumva Virgil Cristian sa ajunga seful Inspectoratului de Politie. Asa cum se intervine sa fie inlocuit adjunctul sefului IPJ, Tomita Pavaloiu. Asa cum se trag sfori groase sa fie instalat sef al IPJ unul dintre politistii afiliati PSD - Ionel Popescu. Asa cum se va aranja ca seful Politiei Focsani, Gicu Avasiloaie, sa ramina in functie sau chiar sa fie avansat. S.A.M.D.

PS - ca tot scriu de militianul Rusu. Omul asta si-a dat si doctoratul, a ajuns si cadru didactic asociat pe la citeva facultati!!! E pornit tare impotriva PDL si PNL, are convingeri "profesioniste" despre reforma in justitie, se crede mai destept decit multi specialisti din justitia romana si aspira, ca orice militian, sa iasa la pensie dintr-o functie inalta si, eventual, cu gradatia de chestor. Are si sustinatori, printre acestia aflindu-se taietorii de animale (fara autorizatie) din zona Homocea-Adjud-Ploscuteni. Pina si chestorul lui Oprisan, Crin Grosu, se saturase de "nazbitiile" lui Rusu pe cind era sef la Politia Adjud si vroia sa-l schimbe! Dar a intervenit seful cel mare si nu l-a mai schimbat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu