marți, 20 aprilie 2010

Poluare fara sfirsit, pe toate planurile

Saptamina trecuta a aparut in presa locala (nu chiar peste tot) un material despre poluarea riului Milcov de catre o firma daneza de crestere a porcilor, infiintata pe structura fostului combinat SUINTEST. S-a descoperit cite ceva, s-au dat niste atentionari si amenzi. Chipurile, situatia se va remedia, dupa cum a declarat un reprezentant al firmei respective. Dar, asa cum au remarcat si alte persoane, a surprins, intr-un fel, "blindetea" cu care au reactionat cei de la Garda de Mediu. Pornind de la intrebarile unor focsaneni mai mult sau mai putin informati, ma gindesc ca ar trebui ca autoritatile sa clarifice citeva chestiuni cetoase:
- de cit timp se practica poluarea in zona respectiva si ce masuri s-au luat pina acum?
- firma daneza s-a dotat, asa cum cer normele europene, cu statie de pre-epurare si cu alte instalatii pentru protectia mediului? UE se arata foarte exigenta cu romanii in aceasta privinta.
- firma are cumva vreo sustinere politica, nu conteaza culoarea, de isi permite sa faca "arogante" cu mediul si nu numai?
- romanii care asigura executivul firmei au intrat in vreo combinatie financiara cu cineva anume de prin judet?
- cum ramine cu plingerile proprietarilor de terenuri agricole din zona Slobozia Ciorasti cu privire la dejectiile de animale gasite pe cimp?

Bonus: oare patronii danezi stiu ce smenuri fac romanii care conduc firma? Cu numarul de animale, cu greutatea, calitatea, pretul? Cu hrana animalelor? Cu tariful (de obicei in valuta) luat pentru angajarea unui amarastean in firma, gen sofer, porcar, electrician, inginer etc?

Un comentariu:

  1. hmmm, or fi aceiasi danezi care vin si se distreaza de vreo cateva uichenduri in Times !

    RăspundețiȘtergere