luni, 12 aprilie 2010

De ici, de colo

Traian Basescu pare nehotarit cu privire la sefia TVR. Sa fie Robert Turcescu? Sa fie Rodica Culcer? Sa fie Andreea Pora? Sa fie Florin Calinescu? Sa fie Radu Moraru (un nume nou aparut la bursa zvonurilor)? Sau sa formeze o echipa?
Dinu Patriciu nu ar fi nici pe departe atit de bogat pe cit se pretinde. A dat, intr-adevar, cea mai mare lovitura financiara cu statul roman - cumpararea cu vreo 17 milioane de dolari a ceea ce s-a transformat, apoi, in compania Rompetrol. Dupa putin timp a mai dat la stat vreo 35 de milioane. Dar a ramas cu datorii de 600 de milioane. Iar cei din spatele lui, vazind ca Patriciu risca sa piarda tot si, mai mult, sa infunde si puscaria, i-au spus s-o vinda unde aveau ei interes. Adica kazahilor kaghebisti. Si-au anuntat, pompos, ca Patriciu ar fi luat vreo doua miliarde de dolari!!! Da... de unde!? Informatii credibile, cu argumente, dau o suma de vreo 300 de milioane de dolari. O parte din acesti bani s-a dus pe neproductivele Adevaruri de Seara. Cica vreo suta de milioane. Alti bani pe diverse achizitii de miliardar (care nu este!). Si-a mai ramas cu ceva maruntis. De-aia vrea sa eficientizeze Adevarurile. Sau sa le inchida. De-aia a ris de el si Vintu cind se zvonea ca Patriciu intentioneaza sa cumpere Realitatea Tv. Cu ce bani?
Dupa ce s-a intilnit cu Oprisan la Focsani, celebrul avocat Mateut a avut o groaza de treaba cu inculpatii si arestatii din dosarul Voicu. Oprisan si Mateut si-au pregatiti strategia pentru ziua cind seful PSD Vrancea va fi audiat de procurorii anticoruptie (si) in acest dosar. Plus ca lui Oprisan ii mai atirna ca o tinichea de coada propriul dosar de inculpat aflat pe masa justitiei oarbe de aproape 4 ani!? Si ce daca! Timpul trece, infractiunile se claseaza, martorii isi schimba declaratiile, probele care au fost nu mai sunt, oamenii uita, proptelele politice si judecatoresti se ung prin partile esentiale s.a.m.d.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu