marți, 27 aprilie 2010

Roadele primaverii PSD-PNL

Colaborarea judeteana dintre PSD si PNL va face noi pui in aceasta saptamina. Dupa repartizarea de fonduri de la Consiliul Judetean pentru primariile conduse de liberali si alegerea viceprimarilor Focsaniului, colaborarea celor doua formatiuni intrase intr-o aparenta "adormire". Ici-colo citeva semnale si declaratii politice. Iata ca zilele acestea colaborarea pesedisto-liberala ia un nou avint.
Miercuri va avea loc o sedinta de Consiliu Judetean. Ultimul punct de pe ordinea de zi prevede modificarea componentei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica. O institutie unde acolitii lui Oprisan toaca niste bani publici degeaba. Dintre cei 12 membri, 3 sint reprezentanti ai MAI. Restul sint desemnati prin vot de Consiliul Judetean. La propunerea lui Oprisan, desigur. Dintre cei 9, 6 sint consilieri judeteni PSD, unul este fost consilier judetean PRM si PSD, doi sint fosti procurori comunisti, pensionati intre timp (Popescu si Sararu). Acum, conform intelegerii dintre Oprisan si Sapunaru, s-ar putea ca macar unul dintre oamenii lui Oprisan sa fie inlocuit cu un membru PNL. La bursa zvonurilor se dau citeva nume posibile: consilierii judeteni Eduard Lambrino, Ion Epure si Catalin Popescu, seful de la organizatia municipala, col.(r) Ignat Radu, mr.(r) Tudorache Dumitrache. Mai avem circa 24 de ore si vom afla.
Joi va avea loc sedinta ordinara a Consiliului Local Marasesti. Primarul PNL Constantin Vlase solicita inlocuirea viceprimarului pedelist Valerica Chitic. Cica nu se mai poate intelege cu el. Ii vine chiar sa-l ia la bataie (numai ca viceprimarul Chitic a facut lupte in tinerete si e de doua ori mai voinic decit primarul Vlase!). Consilierii PNL si PSD au majoritate in CL Marasesti iar schimbarea viceprimarului e foarte probabila. In locul lui Chitic va fi ales, se pare, un pesedist. Posibil fostul viceprimar Gheorghita Balan. Sau, de ce nu, chiar fostul primar Emilian Brasov. Primarul liberal Vlase se intelege, acum, foarte bine cu cei doi pesedisti dupa ce in urma cu doi ani ii critica pe rupte. Asta-i politica! S-ar putea ca Valerica Chitic sa nu stea cu miinile-n sin si, probabil, va apela la instanta. Oricum, schimbarea viceprimarului nu rezolva nimic din marile probleme ale Marasestiului.
Inlocuirea lui Chitic de la Marasesti ar putea fi urmata de alte asemenea miscari politice in comunele cu viceprimari PDL (dar cu primari de la PSD sau PNL). Colaborarea PSD-PNL ar putea conduce la formarea de noi majoritati in Consiliile Locale din comunele Bordesti, Cotesti, Jaristea si Pufesti. Prin urmare, viceprimarii portocalii ar putea fi inlocuiti cu alesi PSD sau PNL.
La Focsani, liberalii inca mai asteapta concretizarea altor prevederi din acordul incheiat cu PSD. Acestea se refera la obtinerea unor posturi in institutiile publice subordonate Primariei Focsani sau Consiliului Judetean. Plus intrarea in diverse CA sau AGA ale societatilor sau regiilor la care administratia locala este unicul actionar.
Si mai sint si altele. Sa nu uit de modul in care Consiliul Judetean va repartiza pe primarii fondurile publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu