joi, 15 aprilie 2010

Confuzia persista in institutiile publice deconcentrate

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale citeva articole din controversata lege de modificare a legii functionarului public nr. 188/1999. Acestea se refera, practic, la situatia directorilor institutiilor deconcentrate. Este de notorietate brambureala care domneste in aceste institutii publice de mai bine de un an. S-au schimbat sefi, demisii au contestat in instanta, cei mai multi au cistigat, au fost cite 2-3 directori pe acelasi post, s-au certat pe scaune, pe drept de semnatura si pe indemnizatii etc. Fiecare facea apel la legea care-i convenea. Sau la un anumit tip de logica pe care o prezenta in sensul care-i folosea. Si, dupa un an de acte normative neconstitutionale, de razbeluri politicianiste, de declaratii demagogice cu privire la respectarea legii, a normelor europene, a drepturilor omului s.a.m.d. (de te apuca sila de tot), Guvernul Boc a incasat-o ieri, din nou, de la "tineretul profesionist" aciuat la Curtea Constitutionala strict pe criterii politice. Fara politizare, primim, dar doar pe ici, pe colo, prin punctele esentiale, monser!
Sa revenim la institutiile noastre publice, ajunse la stadiul de pucuri de table si nicidecum la cel de piese de sah. Si sa facem apel la memorie si la putintica logica, plecind de la ultima decizie a Curtii Constitutionale. Asadar, conform deciziilor Curtii, in scurt timp in fruntea institutiilor deconcentrate ar trebui sa revina directorii de la finalul guvernarii Tariceanu. Fara pedelistii si pesedistii instalati de guvernarile Boc. Si sa dau si citeva exemple edificatoare in acest sens:
- la Directia de Finante: Eugen Ciorici;
- la Agentia pentru Protectia Mediului: Paul Giurca;
- la Garda de Mediu: Petrica Nitu;
- la Inspectoratul Scolar: Iordache Bostan;
- la Garda Financiara: Adrian Buzdrug;
- la OJDRP (SAPARD): Gabriel Barculescu;
- la APIA: Octavian Vieru;
- la Inspectoratul pentru Seminte: Maricica Vrabie;
- la AJOFM: Marina Dantis;
- la DSVSA: Ionel Duta;
- la CJAS: Mihai Copaci.
Mai sunt si altii. E, totusi, putin probabil ca acest lucru sa se intimple. Guvernul va apela la alte subterfugii si acte normative pentru a-si pastra si numi in continuare proprii oameni in deconcentrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu