luni, 27 septembrie 2010

Multi se fac ca nu stiu ca Blaga nu e Maria Tereza

Cum s-a intimplat in atitea alte cazuri super-mediatizate, armata de politicieni, comentatori, analisti, ziaristi si alti bagatori de seama "dezinteresati" si "independenti" si-a luat imediat rolul in serios de a-l spala prin toate unghiurile pe Vasile Blaga. In ultimele 3 zile descoperim un Vasile Blaga aproape imaculat si cel mai bun, cel mai drept, cel mai cel in lupta anticoruptie s.a.m.d. Daca Basescu l-a dat jos inseamna ca e bun si trebuie aparat! Logic, nu? Urmind firul logicii acestor atot-stiutori care-si dau cu parerea despre orice 24 de ore din 24, cred ca s-a gasit omul providential pentru Romania, dupa Iliescu, Constantinescu, Isarescu, Nastase, Basescu, Tiriac, Patriciu si Vintu: Vasile Blaga! Astept sa vad daca are cineva curajul sa vorbeasca despre adevaratul Vasile Blaga. Sa spuna ce fel de om este, cum il doare in cur de politisti si de ceilalti angajati ai MAI, despre sistemul clientelar creat in partid, in Vama, in MAI s.a. Astept sa vorbeasca oamenii care au fost nevoiti sa duca si sa aduca... dupa cum stabilise "buldogul" Blaga. Nu cred ca va avea cineva curajul acesta. Si, in plus, vor sari toti "aparatorii" democratiei pe el si va fi facut albie de porci. Vasile Blaga e un adevarat "baron", nu local ci national. Pe linga Blaga, alde Oprisan si Mazare par niste baronasi "nebunatici" care se joaca de-a politica si de-a puterea. Cunoscatorii stiu de ce.
Cit despre brambureala din PDL, aceasta s-ar putea incheia asa cum vrea Basescu. Adica ar putea fi numit la sefia MAI un om care sa-l asculte. Se aude cel mai mult numele unui politruc apropiat finului lui Basescu de la Arad - primarul Falca. Este vorba de seful senatorilor PDL Traian Igas. Nu ma mira. Dintre numele vehiculate a-l inlocui pe Blaga la MAI singurul valabil parea cel al fostului ministru al Apararii Sorin Frunzaverde. Partial, ar fi putut face fata si seful PDL Buzau Cezar Preda. In rest, din ceea ce s-a zvonit pina acum, doar politruci obedienti, fara legatura cu exercitarea guvernarii.

PS - Ce s-o face Marean al nostru fara cel mai bun ministru de interne (pentru el, desigur)? Poate i se inchid si caile catre Basescu. Si-atunci sa te tii, ce jale mare!!!
Un altul suparat de plecarea lui nea Vasile ar putea fi prefectul Oprea. Ceva schimbari?

Un comentariu:

  1. sa nu uitam despre "filiera" Blaga-Vraciu-Oprea ce a functionat ireprosabil acuma cativa ani cand, fostului prefect Dragos Mircea, i s-a anulat un ordin prin care se puteau intampla niste evenimente prin "provincia europeana Vrancea"...

    RăspundețiȘtergere