luni, 20 septembrie 2010

Pe scurt

* Asa cum va mai spuneam, tinarul vice de la Primaria Focsani - Bogdan Matisan - s-ar putea incalzi degeaba pentru fotoliul de edil sef. La fel cum s-a antrenat pe multe lovele Dan Radovici, iar inaintea campaniei electorale din 2000 Oprisan l-a anuntat pe Didi Bacinschi drept candidat al partidului rosu. Asta dupa ce nea Didi se antrena, deja, in culise impreuna cu PNL. Dar asta-i politica! Revenind la impulsivul Matisan, fotoliul de viceprimar s-ar putea sa fie cea mai inalta pozitie a sa din administratia locala. Seful l-a bagat la inaintare dar favorit pentru a intra in cursa electorala din 2012 din partea PSD pare a fi Gheorghe Vasilescu, directorul Companiei de Utilitati Publice Focsani. Vasilescu este vazut de unii ca un om echilibrat, serios, competent, bun cunoscator al orasului. Conduce CUP de cind i-a fost lasat mostenire de catre fostul sau sef si primar Nicolae Latcan - din 1992!!! Este foarte discret in viata publica, si-a creat o serie de relatii peste tot si niciun partid nu l-a deranjat prea tare pina acum. E loc de urmarit si de comentat.
* TVR l-a facut in singe pe Adrian Toni Neascu, presedintele Tribunalului Vrancea, care a ajuns in finala pentru accederea in Consiliul Superior al Magistraturii. Evolutia personala si profesionala, balansul de neinteles intre stinga si dreapta, locuinta de serviciu de la Oprisan, tergiversarea dosarului coruptiei in care e inculpat Oprisan au fost amintite pe scurt intr-un material interesant difuzat de TVR duminica seara. Sa fie vreun semnal?
* Primaria Focsani are o Directie de Dezvoltare Servicii Publice, o unitate cu multi angajati care lucreaza pentru curatenia orasului. Asta-i in rezumat. De cind a iesit Filipache Sirbu la pensie, nu s-a gasit niciun doritor veritabil pentru aceasta functie. Sau, posibil, postul respectiv face obiectul unei negocieri PSD-PNL si nu s-a ajuns, inca, la un acord. Dar despre altceva vroiam sa scriu. Este vorba despre cum cheltuim banii bugetului local aiurea. Adica Primaria Focsani are un contract cu o firma privata din Adjud pentru a-i confectiona custi pentru ciinii adunati de pe strazi!!! Din multimea de angajati ai acelei directii nu se puteau gasi 2-3 insi care sa sudeze niste bucati de metal si sa bata niste cuie? Care ar fi fost costurile? Aproape de zero! Si ne mai smiorcaim ca nu avem bani la buget! Si asemenea exemple sunt nenumarate. Si mai costisitoare decit custile pentru ciini. Voi mai scrie.
* O statistica internationala dezvaluie ca Barcelona si Roma sunt pe primele locuri in topul mondial al hotilor de buzunare! Eeee, vezi daca seful nostru s-a retras de mult din sportul asta? Ca, altfel, le aratam noi ce inseamna arta extragerii de portofele! E adevarat, de ani buni suntem fruntasi la fituirea de fonduri publice, niste portofele si buzunare mult mai mari si mai generoase.

Un comentariu:

  1. daca nu ma insel, Gh.Vasilescu, cocheta cu primaria Focsani in 2000 din partea UFD (Uniunea Fortelor de Dreapta)...
    cum actualul primar PSD a fost propunerea PNL in 2000, de ce ne-ar mai mira aparitia unui nou actor politic mioritzic, jucator de ping-pong cu doctrina si principiile...

    RăspundețiȘtergere