vineri, 1 octombrie 2010

Mutarea Sorinei Placinta la Bucuresti clarifica scena politica judeteana

Senatorul PDL Sorina Placinta a anuntat ca se muta la Bucuresti. Ramine cu afacerile din Focsani dar se va ocupa si de alte lucruri - politice si economice - intr-un mediu mult mai stimulant. Se va inscrie in PDL Bucuresti si va coordona un Departament de Politici Economice in aceasta organizatie condusa de Elena Udrea. Apropierea dintre Sorina Placinta si Elena Udrea are, deja, ceva vechime. Asadar motive politice, economice dar si personale au determinat aceasta miscare a senatorului vrincean. Anuntul a fost o surpriza pentru toata lumea. Nimeni nu stia nimic, nici din organizatia PDL Vrancea si nici din alt mediu din judet.
Ce aduce aceasta mutare a senatorului pedelist? In primul rind, se clarifica in mare masura scena politica judeteana. In PDL Vrancea se vor stinge, teoretic, tensiunile interne, cunoscute fiind raporturile antagonice dintre senatorul Placinta si presedintele organizatiei Alin Trasculescu. Sorina Placinta va candida pentru o functie in PDL Bucuresti si nu va mai face parte din echipa PDL Vrancea. In PDL Vrancea s-ar putea constitui, acum, un singur centru de putere si de comanda. Insa va scadea, cel mai probabil, forta organizatorica si financiara. Vocile critice din Biroul Permanent Judetean al PDL Vrancea vor fi tot mai palide si vor fi din ce in ce mai putini pedelisti care vor avea curajul sa nu fie de acord cu presedintele Trasculescu. Nu mai are cine sa ii sustina. Ramine, insa, o mare dilema: cine va candida la presedintia Consiliului Judetean Vrancea, stiut fiind faptul ca Sorina Placinta era data ca sigura drept contracandidata a lui Oprisan in 2012? In momentul de fata PDL Vrancea nu are alt posibil candidat la aceasta functie, un candidat care macar sa-l zguduie putin pe vesnicul Marean. Cred ca aceasta este cea mai mare problema a pedelistilor vrinceni, cel putin din punct de vedere al campaniei electorale pentru scrutinul local de peste 2 ani. Tot Sorina Placinta a anuntat ca ex-candidatul PDL Vrancea in Colegiul 2 pentru Camera Deputatilor si ex-secretar de stat in Ministerul Economiei - Maria Parcalabescu - se va implica mai mult in activitatea organizatiei judetene. Daca apelez la termeni fotbalistici, transferul Placinta-Parcalabescu da cu minus pentru PDL Vrancea. Cu minus si pe termen scurt si pe termen lung.
Anuntul Sorinei Placinta il linisteste si pe Oprisan. Se stie ca Oprisan a fost incurcat si enervat cel mai tare in politica vrinceana de femei si nu de barbati. In 2000 de catre Simona Marinescu iar in 2008 de catre Sorina Placinta (plus Maria Parcalabescu). Posibila candidatura a Sorinei Placinta la sefia CJV in 2012 nu era vazuta ca pe un lucru banal de catre Oprisan. Batalia electorala de peste 2 ani, cu toate armele, ar fi fost mult mai grea. Asa ca mutarea senatorului pedelist la Bucuresti nu face decit sa-l linisteasca pe Oprisan pentru ca este greu de crezut ca se va gasi vreun contracandidat serios la presedintia CJV in 2012. In acest context, Oprisan&PSD ar putea obtine peste 50% la Consiliul Judetean si circa 2 treimi din functiile de primari din judet.
Cit priveste PNL Vrancea, acesta s-ar putea consolida in urmatorii 2 ani. PNL e, oricum, mai bine organizat si structurat decit PDL, iar plecarea senatorului Placinta le va usura liberalilor misiunea de coagulare a opiniilor de dreapta. Cred ca niciun primar penelist din judet nu va mai avea in intentie sa treaca, de acum incolo, in barca portocalie. Dimpotriva, s-ar putea ca unii pedelisti sa faca saltul spre PNL la momentul pe care il vor considera cel mai potrivit.
Cam atit, deocamdata. Sunt mai multe de comentat dar e timp.

Un comentariu:

  1. candidatul PDL la CJ VN ?!
    as face o predictie dar, mi-e ca, nu pot aduce, argumente suficiente, in sustinerea ei. singurul element, cat de cat relevant, ar putea fi ca, in ultimile zile(saptamani), au fost purtate, cu siguranta, negocieri intense intre doamna Placinta si o persoana importanta din PDL VN...

    RăspundețiȘtergere