joi, 16 septembrie 2010

Despre candidatii PNL

De cind a anuntat Nini Sapunaru posibilii candidati ai PNL pentru Primaria Focsani vroiam sa scriu citeva rinduri despre acestia. Am crezut ca se vor vedea si primele miscari ale potentialilor aspiranti dar nu s-a intimplat nimic in acest sens. Asa ca voi puncta citeva lucruri importante despre cei 5. Pot aparea si alte nume, doar mai sunt aproape 2 ani pina la scrutinul local.
Dintre cei 5, actualul consilier judetean Nicu Mazere are cea mai mare notorietate si averea cea mai insemnata. Faptul ca e cunoscut de multa lume nu i-a adus mereu bucurii. Plus ca accepta cu greu sfaturi din partea altora, sustinind ca el le stie pe toate. Are o buna capacitate de efort organizatoric, mai ales in perioade de campanii electorale. Insa vrea mereu sa faca numai cum vrea el, ceea ce nu e in regula si nici nu-i poate garanta succesul. "Eu dau bani, eu comand" si "Daca pierd, pierd pe mina mea" sunt doua conceptii gresite din punct de vedere politic.
Din punctul de vedere al notorietatii si al situatiei financiare ii urmeaza Mihai Copaci si Manole Merchea. Functiile publice si relatiile personale i-au mentinut, cit de cit, in prim plan. Ca politician, Copaci a stat mai mult in umbra in ultimii ani, asta si pentru a-si conserva pozitia de presedinte-director general al unei institutii foarte importante - Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Se bucura, insa, de o relatie buna cu mass media. Fost subprefect si director al ADS Vrancea, Manole Merchea este unul dintre cei mai vechi membri ai PNL. A avut si un popas scurt pe la PC. Merchea s-a dovedit, insa, usor irascibil in ultimii ani, considerind ca ziaristii au ceva impotriva lui. Are replica spontana (chiar daca nu e cea corecta) si si-a demonstrat de multe ori talentul la compunerea de catrene.
Actualul viceprimar Vasile Dobre vine tare din urma. Lipsa de notorietate poate fi ameliorata in urmatorii doi ani din postura de viceprimar. Cu siguranta, Dobre va face tot posibilul sa cunoasca orasul cit mai bine si sa se faca apreciat si cunoscut in rindul focsanenilor pina in 2012. Are de dus si o lupta surda in interiorul partidului si vrea sa demonstreze ca poate mai mult din punct de vedere politic. De aceea si-a dorit atit de mult si postul de viceprimar.
In fine, col.(r) Ignat Radu pare outsider ca notorietate si forta financiara. A fost comandant al Garnizoanei Focsani insa nu a avut o activitate publica sustinuta. El este cunoscut in special in rindul familiilor de militari. Seriozitatea si imaginea publica pozitiva sunt atuuri importante. Asta in ciuda minciunilor turnate de niste ordinari precum Darmanescu pe la diverse institutii care i-au afectat serios cariera militara. La acestea s-au adaugat citeva articole din presa scrise parca special pentru a completa turnatoriile unor frustrati si care au fost aruncate la momentul potrivit pe mesele sefilor de prin MApN sau SMG. Col.(r) Ignat Radu are, insa, relatii tensionate de multi ani cu Oprisan, aspect ce nu este vazut cu ochi buni de catre liderii PNL Vrancea. De aceea el nici nu ar putea beneficia de o sustinere politica adevarata si solida, desi este presedintele organizatiei PNL Focsani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu