miercuri, 15 septembrie 2010

De pe la Consiliul Judetean

Sedintele Consiliului Judetean Vrancea ar fi extrem de plictisitoare daca nu s-ar da in spectacol Oprisan. Foarte putine opinii contrare, unanimitate aproape 100%, opozitie timida si lesinata. Noroc cu Oprisan care nu se poate abtine si mai bate cimpii. Iata citeva exemple de la sedinta din 14 septembrie (fixata chiar de ziua lui de nastere).
In primul rind, "presedintele" Vrancei a ajuns cu o intirziere de 20 de minute, fara niciun motiv. A venit aranjat si frezat, cu cravata si batista de culoare violet!? A inceput sedinta cu un scurt discurs politico-religios demagogic, stil pe care si l-a pastrat pina la final. A "bagat" carbuni aproape la fiecare proiect de hotarire cu guvernarea portocalie care face si drege si nu mai poate el sa manevreze asa cum s-a invatat fondurile publice. Acuzele si cuvintele pompoase s-au rostogolit din gura lui Oprisan ca o moara stricata. Timid, consilierii judeteni PDL au incercat sa-i atraga atentia ca era o sedinta a unui organism administrativ si nu a unui partid politic. Omul nu s-a sinchisit, oricum contrele au fost tari ca... fularul! Si Prefectura a fost luata putin la refec ceea ce nu a parut a-l deranja pe subprefectul Sorin Hornea, prezent in sala. Chiar, ce cauta subprefectul la aceasta sedinta? O fi vrut sa-si transmita omagiile sarbatoritului, ca nu cumva sa fie uitat? Oprisan si-a incheiat elucubratiile cu doua idei (copiate) ce s-au vrut filosofice:
- singura solutie pentru a scapa de guvernul portocaliu este "motiunea de cenzura si iesitul in strada";
- "totul se plateste in viata".
Cel putin ultima m-a dat pe spate. S-o fi referit la el insusi? La ce se asteapta sa i se intimple?
L finalul sedintei a tinut sa precizeze ca nu vrea niciun post de ministru, ci numai presedinte al Consiliului Judetean. In realitate, nu l-a invitat nimeni sa preia vreun minister. Dar el a zis-o asa, preventiv, infirmind zvonurile lansate public tot de el cum ca va fi ministru de interne! ... Doar v-am mai spus ca omul bate cimpii cu gratie! Cine mai aduce o bucata de xanax?
Tot la aceasta sedinta PSD si PNL si-au impartit frateste citeva posturi in institutiile publice subordonate sau colaboratoare CJV. Spre final, iubirea ros-galbena a avut o defectiune care l-a bulversat putin chiar si pe Oprisan: penelistii n-au votat un propiect asa cum cerea Oprisan si nu s-au adunat cele doua treimi necesare aprobarii. Seful si mina sa dreapta (secretarul Raluca Dan) i-au mustruluit, le-au atras atentia si le-au "explicat" liberalilor cum trebuie. Senin, "presedintele" Vrancei, marele aparator al legii, a cerut reluarea votului dupa ce proiectul respectiv picase. C-asa vrea muschii lui! Si, bineinteles, cu capul plecat, penelistii au votat cum le-a zis seful, ca sa treaca proiectul. Se pare ca pentru citeva posturi publice pozitia ghiocelului a devenit favorita unor membri PNL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu