luni, 27 septembrie 2010

Pe scurt

* Sustin unii ca, pentru oamenii in uniforma, cascheta reprezinta un simbol. Iar faptul ca sindicalistii din Politie au dat cu caschetele de pamint poate insemna fie ca au ajuns la capatul rabdarii fie ca si-au dezonorat statutul social si profesional. In functie de unghiul din care privesti. Daca ne aducem aminte cum Oprisan ii dadea peste ceafa si peste cascheta fostului sef al IPJ Vrancea - Grosu - inainte de a-l face general sau cum se ridicau permisele de circulatie pina in 2004 prin Focsani sau cum se inchinau politistii (multi o fac si acum) la idoli politici de carton s.a.m.d., atunci intelegem ca li se cam "rupe" de simboluri gen caschete sau de uniforme.
* Apropo de uniforme. Am vazut un subofiter de la Unitatea de Pompieri din Panciu care plimba oamenii cu propria Skoda in timpul liber. Gratis! Doar nu va gindeati ca ar face transport ilegal de persoane, piraterie si alte alea?! Oricum, face parte dintr-o familie onorabila, care nu s-ar preta la lucruri necurate, cu fratele politist la Vidra si unchiul primar la Vrincioaia! Sunt doar unii invidiosi prin zona care povestesc fapte ne-adevarate...
* Iar astia care se tin de povesti spun peste tot cum mai multi primari care si-au facut magazine satesti (nu pe numele lor, bineinteles!) cara marfa din en-gros-urile din Focsani cu masinile primariilor pe care le conduc! Plus ca amaritii si lenesii care primesc diverse ajutoare sociale de la primarii iau pe datorie alimente si alte cele de la magazinele primarilor si, cind vine timpul sa incaseze ajutoarele respective, se trezesc cu banii dijmuiti direct de catre primari: li se scad datoriile de la magazinele edililor! Acestea sunt binecunoscute de catre toata lumea: prefect, presedinte de CJ, politisti, finantisti, oameni de la OPC, DSV, DSP etc. Dar nimeni nu indrazneste sa ia vreo masura. Sa va explice, de exemplu, primarul Solomon de la Ploscuteni!
* Saptamina trecuta s-a lucrat de zor la gardul "micii" proprietati a unei pensionare norocoase de la km 27. E drept, se cam scorojise in ultima vreme. Gardul, sa nu va ginditi la altceva! Insa la una din portile laterale muncitorii au avut mult de tras. Un sofer neatent (sau nervos) a dat cu remorca de gardul urias si a produs ceva stricaciuni. Nu stim ce sanctiuni a primit de la seful lui. Sau, poate, a fost iertat de "domnu' presedinte".
* Unul dintre nenumaratii taietori de paduri din Vrancea, pe numele sau Mitica Ifrim, a fost condamnat nu de mult timp la 5 ani de inchisoare pentru tentativa de omor. Asupra unui om, ca padurea nu este aparata de nimeni. Are recurs la Curtea de Apel Galati si, apoi, ce-o fi o fi! Intre timp, nu si-a pierdut obiceiurile. Face ce vrea pe Valea Milcovului, ameninta pe cine are chef, insceneaza atacuri si accidente, n-are treaba cu autoritatile, taie de-a valma etc. Pai cum sa dea el socoteala daca, de exemplu, politistii il sar mereu cind e vorba de masuri, de controale s.a.? E unul pe la Postul de Politie de la Mera care are mare trecere la conducerea IPJ Vrancea. Il cheama Norocea si se intimpla sa fie chiar fratele adjunctului sefului IPJ Victor Norocea. Iar Norocea asta de la Mera si-a facut o lista cu persoanele si autocamioanele care au dreptul, in mintea (si buzunarul) lui sa care busteni. Dar astea nu sunt luate in seama ca se decredibilizeaza o institutie fundamentala a statului, ca se arunca cu noroi asupra oamenilor in uniforma - exemple de cinste, corectitudine si profesionalism!?! - si afla romanii de rind tot felul de porcarii cu care se ocupa cei care mai mult pazesc hotii decit ne pazesc de hoti... Nu generalizam, desigur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu