miercuri, 10 martie 2010

Pedelistii nu pot prea mult

Impotenta PDL in ceea ce priveste exercitarea guvernarii si, implicit, a puterii in Vrancea se manifesta zi de zi, in orice imprejurare. Exemple au aparut scrise pe acest blog si le voi trece in revista si in rindurile urmatoare.
Sa incepem cu situatia interimara si confuza de la nivelul conducerii Inspectoratului Judetean de Politie. Sefii IGPR nu au desemnat, inca, pe nimeni in mod oficial la comanda politiei vrincene dupa iesirea la pensie a lui Sandel Doaga. Nu au desemnat pe nimeni pentru ca liderii PDL Vrancea nu s-au prezentat cu o propunere clara si sustinuta politic si profesional. Presedintele PDL Vrancea nu-si poate impune vointa la Ministerul de Interne, in fata buldogului Blaga. Care buldog asculta mai mult de Oprisan decit de tinarul deputat portocaliu. Iar noul sef al Politiei va fi un ofiter agreat, in primul rind, de Oprisan. Atunci cind seful PSD Vrancea isi va da acceptul, Vasile Blaga va da unda verde pentru numirea unui inspector sef la IPJ Vrancea. Alin Trasculescu va ramine doar cu "satisfactia" ca noul inspector sef ar fi un apropiat (si) al sau. Poate ca au rezolvat problema duminica, la balul militarilor, cind Trasculescu statea cocosat la spatele lui Oprisan, asezat comod pe scaun, si-i transmitea ceva la ureche.
Se pregateste crearea unei structuri a grupului minoritatilor nationale, altele decit maghiarii, in Vrancea. De judetul nostru se ocupa deputatul comunitatii italiene, Mircea Grosaru. Se stie ca deputatii minoritatilor sunt doar de conjunctura cu puterea portocalie. Cei mai multi dintre cei 18 deputati ai minoritatilor au legaturi strinse cu PSD, ba chiar isi datoreaza mandatele de parlamentari unor lideri PSD precum Viorel Hrebenciuc. Grupul minoritatilor va avea dreptul, conform algoritmului, la vreo 3-4 posturi in deconcentrate. Sa vedem ce persoane vor fi promovate in posturi din partea grupului respectiv.
"Independentii" lui Gabriel Oprea se agita pentru infiintarea unui nou partid. Care e principala legatura politica a lui Oprea in Vrancea? Oprisan, bineinteles, sa nu va ginditi cumva la Trasculescu. S-a vazut foarte clar si la ultimele doua vizite ale ministrului Apararii la Focsani. Ministrul si Oprisan au fost nedespartiti la cele doua evenimente, spre disperarea lui Trasculescu si a altor pedelisti care incercau sa se bage in seama. Asadar, cine il va ajuta pe Oprea sa-si faca partid in Vrancea?
Relatia cu oamenii de afaceri vrinceni se bazeaza doar pe eforturile personale ale Sorinei Placinta, Mariei Parcalabescu si Nelu Mustea. Despre Trasculescu se spune ca a ramas cu datorii mari si ca nu-si respecta promisiunile. Plus ca multora le tremura chilotii cind aud de seful PSD sau daca, din intimplare, Oprisan se arata suparat pe ei.
Tensiunile din interiorul PDL Vrancea ajuta, in primul rind, PSD. Lui Oprisan ii convine un lider sovaielnic si influentabil precum Trasculescu. I-a transmis asta de mult si lui Vasile Blaga. Poate si lui Basescu. Si s-a demonstrat pina acum ca Trasculescu nu poate trece de obstacolul Oprisan. Poate nici nu-si doreste cu adevarat!
Ce sa mai spunem de sefii de la Prefectura si din unele institutii deconcentrate?! Parca au fost pusi special pentru a-i face pe plac lui Oprisan si nu care cumva sa-l incurce cu ceva.
Si ar mai fi de scris. Cu alta ocazie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu