vineri, 5 martie 2010

Cistigatorul ia tot?

Traian Basescu vrea tot. Are Guvernul, Camera Deputatilor, serviciile secrete, o parte insemnata din institutiile publice deconcentrate,DNA. Curtea Constitutionala si Inalta Curte de Casatie si Justitie sint ca si luate. Marii "afaceristi" care iau zeci si sute milioane de euro de la stat fac coada la usa Cotroceniului si a PDL. Senatul, chiar si cu Geoana la sefie, capata majoritatea de care Basescu are nevoie. Se formeaza noi structuri de partid care sa confere imaginea de democratie. In curind, toate deconcentratele vor incapea pe mina oamenilor lui Basescu.
Presa s-a divizat si s-a decredibilizat. La acest rezultat au contribuit, decisiv, asa-numitii moguli care s-au aruncat cu o ura de necrezut asupra marinarului. Fara discernamint. Fara o gindire de viitor. Si l-au victimizat pe Basescu. Exact de ce avea nevoie ca sa mai cistige un mandat. Decisiv pentru ce vrea el sa faca din Romania. Acum isi ling ranile si-si pling de mila. Asa se intimpla cind pariezi totul pe o singura carte (si aia proasta). Cei mai multi dintre cei care se dau jurnalisti, analisti, intelectuali, oameni cu initiativa, politicieni s.a.m.d. au ignorat celebrul dicton al lui Descartes care caracterizeaza, intr-un fel, fiinta umana: cogito, ergo sum.
Nu numai ca i-au asigurat cel de-al doilea mandat dar astia (ca nu gasesc cum sa le mai spun) i-au oferit pe tava lui Basescu oportunitatea de a face ce vrea cu Romania. De-acum incepe, practic, puterea absoluta a lui Basescu. E greu de prevazut ce va fi la sfirsitul mandatului de la Cotroceni. Din 1990 si pina astazi am mai trecut prin asemenea perioade de dominatie absoluta: 1990-1996 si 2001-2004, epocile lui Iliescu. Am avut un fel de democratie originala, acum se preconizeaza o ciorba similara.
E doar rezumatul rezumatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu