miercuri, 24 martie 2010

Abatorul cu DOL(L)AR PRODuce iar probleme

Zarva mare zilele acestea la Directia Sanitar Veterinara Vrancea. A venit o echipa de control de la superiori - ANSVSA - cu directie clara: abatorul din Mindresti la care e actionar tatal deputatului Alin Trasculescu. Cica fostul director Ionel Duta ar fi povestit cu lux de amanunte intr-o sedinta a Colegiului National al Medicilor Sanitar Veterinari cum se desfasoara activitatile de taiere de animale la abatorul respectiv. In plus, cu mult curaj, pe masa presedintelui ANSVSA au ajuns o serie de scrisori si informari anonime despre actiuni de mituire a unor medici veterinari vrinceni care intrau in contact cu abatorul buclucas. Asa ca Bucurestiul a trimis o echipa de inspectie care i-a tinut in verificari, multe ore, atit pe cei de la abator cit si pe medicii veterinari concesionari din judet. Raspindacii au anuntat deja ca raportul de control este destul de consistent, preconizindu-se si niste amenzi. Cica una din nereguli ar fi ca abatoristii nu incinereaza deseurile animale, asa cum prevede legea, ci le arunca undeva, prin zona Podu Zamfirei.
Plus ca medicii veterinari vrinceni se feresc ca dracul de tamiie sa lucreze pentru abatorul de linga statia de epurare a Focsaniului. Motivele: modul cum se "respecta" reglementarile legale referitoare la activitatea unei asemenea unitati si comportamentul la care se deda, atit treaz cit si imbibat de lichide, asociatul lui Trasculescu. Unul din doctori a plecat de-acolo dupa certuri zdravene cu individul respectiv, zis si Nitu, pe situatii de respectare a legalitatii. Odata plecat, medicului respectiv i s-a trasmis direct ca va fi obligat sa paraseasca si judetul! I-auzi la Nitu, asta, se crede un fel de Oprisan! Un altul, de fapt o doctorita, tinerica si cam naiva, a patit altceva. Cica stind peste program la una mica - nu stim daca vin, bere sau tarie - nabadaiosului Nitu i s-a facut de dragosteala si a cam inghesuit-o pe domnisoara. Fata ar fi facut o reclamatie la DSV dar la politie nu s-a auzit nimic.
Controlul de la ANSVSA ar avea si un al doilea subiect: o doctorita portocalie aspiranta la sefie care ar cam face cheta in rindul colegilor si al intreprinzatorilor in domeniu ba pentru partid, ba pentru seful ANSVSA (asta cica s-ar fi crucit cind a auzit asa ceva!). Femeia nu ar fi pretentioasa, cere in moneda diversa: leu, euro, dolar.
Revenind la fostul director Duta, de ce e el asa de suparat pe Trasculescu de a dat in git atitea probleme? Mai ales ca l-a ajutat mult in 2008 si 2009, la inceputurile "abatorizarii". Nea Ionel are o sentinta judecatoreasca din august anul trecut prin care este repus in fotoliul de director al DSV Vrancea. Nu a facut valuri, doar s-a rugat de Trasculescu sa-l repuna in functie si sa astepte sa iasa la pensie. Nu numai ca nu l-a repus in functie dar Duta a avut surpriza sa afle ca i se intocmeste dosarul de pensionare inainte de termen la cererea sa!!! Asa ca a pornit la atac.
Cit despre gazela Luminita Deliu, cea care conduce DSV acum (instalata de PSD), ea isi vede linistita de treaba. Stie multe despre abatorul buclucas, decarteaza tot ce trebuie la Oprisan si isi asigura apararea si atacul impreuna cu mina dreapta a lui Oprisan - Raluca Dan.
Asta e, pe scurt, povestea. Vor fi si alte episoade?

Un comentariu:

  1. Poate se face un control de la mai multe autoritati şi cu această ocazie poate va avea curajul şi Poliţia vrânceană să efectueze verificări şi să găsească urmele bovinelor tăiate fără documente legale întrucât proveneau din furt şi administratorii abatorului au acceptat tacit acest gen de "afaceri" !
    Era o acţiune pe net şi mesajul era să intre cei care doresc şi să-i transmită lui Halin Tralala mesajul : " TRAŞCULESCU, SCOATE BANII " !

    RăspundețiȘtergere