joi, 25 februarie 2010

Poveste

Cica orice poveste are un simbure de adevar, porneste de la un fapt real. Asa o fi. Asa o fi si cu povestea urmatoare.
La un moment dat, prin tinutul Vrancei, aparu o boala la vaci. Un fel de nebunie sau, mai precis, o pandalie. Nici mai mult nici mai putin, pe vacile din Vrancea le apuca dorul de duca. Indiferent de zona, de la Nistoresti, de la Maicanesti, de la Garoafa, de la Tifesti. Fie singure, fie cu vitei, fie cu boii din dotare. Si, cind le apuca pandalia, pleaca la drum. In special noaptea. Si o iau ele la plimbare cu scopul de a ajunge la un adapost special amenajat linga Focsani. Mai exact, pe un cimp de la Mindresti. Aici intilnesc niste gazde deosebite, dipuse oricind sa le adaposteasca si fara acte de identitate. Ba se intilnesc si cu alte surate de-ale lor, cu oi, berbeci si porci. Chiar si cu cai. Au asigurate conditii optime de... taiere. Si imediat li se sterg urmele. Sa nu le gaseasca vreun proprietar innebunit. Si sa nu mai pune intrebari aiurea vreun militian tembel care se trezeste sa-si faca meseria. E unul acolo sef peste abator, pardon, pension, zis si Nitu, care striga in gura mare ca nici in ... nu-l doare. Are sprijin inalt.
Mai mult, despre acest stabiliment s-a auzit si peste granitele judetului nostru. Cica unele bovine de prin imprejurimi, din curiozitate, vor sa-l cunoasca. Sa fie primite, nebunaticele!

Acesta este doar un rezumat al povestii. Poveste care cuprinde multe capitole si care are un final deschis. Ba are si o prefata semnata de fostul ministru al mediului - Nemirschi al lui Mazare - legata de niste avize. Si DSV a colaborat la scrierea acestei povesti, fiind vorba tot de niste avize.

Si uite asa se mai string niste lovele la saltea, niste proprietati muncite cu sudoare sau niste masini smechere. AUDI A8 o fi satisfacator?

PS - sa nu care cumva sa va ginditi la vreo similitudine cu o unitate de prestari servicii de ... taiere, cu dol(l)ar in coada, ridicata pe linga cacaina Focsaniului!

Un comentariu:

  1. Şi chiar când vroiam să pronunţ numele protectorului- proprietar al adăpostului pentru vaci am înţeles mesajul că : Orice asemănare a eroilor poveştii cu personaje reale este o simplă coincidenţă ! Oricum , el se ştie şi-l ştiu toţi ! :D Acesta e un motiv pentru care are clienţi la ore de noapte ! !

    RăspundețiȘtergere