marți, 16 februarie 2010

Alegerile din PSD s-au cam terminat

Cu cit se apropie ziua Congresului National al PSD, cu atit se observa ca rezultatul va fi unul previzibil: Geoana presedinte (nu e banc!). E ca in Caragiale: dupa atitea esecuri si greseli, in PSD se produce schimbarea necesara - „sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic!". Asa ca trupa Geoana-Vanghelie-Dragnea nu va avea mari emotii simbata. Au aparut, firesc, speculatii cum ca retragerea lui Nastase si promovarea lui Ponta ar fi niste miscari strategice, conform unui plan, ce ar avea sanse de reusita in fata trupei lui Geoana. Cred ca doar un optimist incurabil s-ar putea gindi la mai mult de 10% sanse de reusita pentru echipa lui Ponta. Dar care echipa? Ca in afara anuntului de luni, "micul Titulescu" nu a facut alte precizari.
S-a vorbit si despre cistigatorii externi in cazul in care Geoana ramine in fruntea PSD. Multi l-au dat pe Crin Antoneascu drept principal cistigator pentru ca s-ar impune mai usor ca lider al opozitiei. Si, cine stie, poate la alegerile prezidentiale din 2014 ar urma ca Geoana sa-l sustina pe Antonescu impotriva candidatului PDL!
Mai e un cistigator, in opinia mea. Este vorba de Traian Basescu. Daca Geoana ramine presedinte la PSD, atunci Basescu isi consolideaza imaginea de cistigator permanent in fata PSD si a lui Geoana. Si nici PSD nu va avea forta sa mai depaseasca nivelul de 30% din voturile romanilor. Chiar daca eventualele plecari din partid vor fi putin insemnate dupa realegerea lui Geoana, PSD nu va reusi sa le dovedeasca alegatorilor ca s-a schimbat cu adevarat.
Ce va face Oprisan in acest caz? Ar fi ceva de comentat, cu alta ocazie. Doar ca sunt convins ca va ramine pe pozitii. In PSD, in PDL, in alta parte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu