duminică, 21 februarie 2010

Ponta - o imagine. Altceva?

„Micul Titulescu” a cistigat. Cu sprijinul total al greilor din partid: Iliescu, Nastase, Mitrea, socrul Sirbu. Cu micile tradari din organizatia Bucuresti si din teritoriu. Cu „grupul” de la Cluj. Cu lehamitea unor pesedisti fata de cuplul Geoana-Vanghelie. Mobilizarea anti-Vanghelie (mai mult decit anti-Geoana) a inclinat balanta. Iar declaratiile lui Iliescu, din ultimele zile, au fost decisive. Pozitionarea tatucului Ilici a determinat si miscarile de ultim moment ale lui Mitrea, Mazare, Nastase, chiar si Dragnea. „Brandul” Iliescu a dat ultima lovitura de gratie la congresul din 20 februarie. Chiar daca va mai participa la unele jocuri de culise impreuna cu Ponta, Nastase, Mitrea etc, Iliescu si-a cam terminat benzina. Flacara rosie i se va stinge implacabil.
Cit despre „echipa” Ponta, aceasta este, practic, formata din sustinatorii lui Geoana - Dragnea, Nica, „Abramburica” Andronescu, Nita, Vanghelie si citiva lideri din teritoriu. Oprisan a prins si el, pe ultima suta de metri, un post de vicepresedinte. Poate surprinzator pentru unii, daca ne gindim ca in ziua congresului juca la mai multe capete (ca si in alte situatii) si figura pe mai multe liste de sustinere. Oare Vanghelie si Oprisan vor avea scaune alaturate la sedintele PSD?
Ponta reprezinta o schimbare de imagine. Atit. Oamenii din jurul sau si cei din umbra sunt aceiasi. Iar organizatiile din Transilvania si Banat lipsesc din noua schema de conducere, ceea ce va accentua problemele electorale si de credibilitate ale PSD din aceste regiuni.
Au inceput si dezertarile. Pina duminica la ora 16 se anuntasera, deja, 3 demisii de parlamentari.
Mai urmeaza.
Cu cine va defila Ponta? La remorca lui Crin Antonescu, asa cum incepuse Geoana? La picioarele lui Basescu, asa cum facuse si Geoana? Sau va urma o linie proprie, fara raportare la ceilalti competitori de pe scena politica?
Mai discutam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu