luni, 22 februarie 2010

Liniste aparenta

Desi nu apare pe nicaieri in presa, batalia din interiorul PNL Vrancea este destul de interesanta. Este o liniste si o buna intelegere mai ceva ca in timpul guvernarii Tariceanu. Atunci se imparteau bani si functii pentru aproape toata lumea. Si prea putini se aratau nemultumiti. Acum se desfasoara o lupta surda intre Sapunaru si contestatarii sai reuniti, neoficial, in jurul fostului prefect Dragos Mircea. Daca anul trecut Sapunaru lasa impresia ca ar urma sa renunte de bunavoie la sefia filialei judetene, intre timp lucrurile s-au schimbat radical. Deputatul nu mai vrea. Si a gasit rapid un cerc larg de sustinatori, chiar in rindul celor care, initial, doreau inlocuirea acestuia din fruntea penelistilor vrinceni: primari, consilieri, fosti sefi de institutii deconcentrate, lideri de organizatii locale. Cel care a dat un semnal clar, public, ca Sapunaru nu trebuie, deocamdata, schimbat a fost primarul de la Slobozia Bradului. Cunoscut ca cea mai puternica voce in PNL Vrancea, Valerica Zamfirescu a anuntat, inca de la inceputul anului, ca Sapunaru ramine cel mai potrivit presedinte al filialei judetene. In spatele lui Zamfirescu si, implicit, al lui Sapunaru s-au pozitionat, tacit, multi dintre cei care au o anumita influenta in PNL Vrancea. Pactul local cu PSD vine chiar pe linia intaririi puterii lui Sapunaru in filiala liberala. In afara primarului de la Homocea - Neculai Ionescu - nu s-a manifestat niciun fel de opozitie clara, asumata, fata de Sapunaru. Iar cei mai timizi s-au retras la locul lor, considerind ca nu mai are niciun rost sa faca valuri. De ce s-ar opune, de exemplu, Romeo Postelnicu sau Doina Fodoreanu aliantei PNL-PSD? Daca voteaza altfel, vor pierde posturile de consilieri locali (asta nu inseamna ca posturile respective ar fi vitale pentru cei doi). E greu de crezut ca tensiunile din PNL Vrancea se vor materializa prin iesiri la rampa din partea nemultumitilor, prin declaratii transante sau chiar plecari din partid. Vor participa, atit cit li se permite, la conducerea judetului prin intermediul si bunavointa lui Oprisan, incercind sa ciupeasca vreun fotoliu caldut sau vreun contract pe bani publici. Doar puterea e exercitata in Vrancea, inca, de PSD si Oprisan, PDL e numai pe hirtie la putere in judet. Pedelistii par a deveni tot mai izolati si in Vrancea - bineinteles, cu largul concurs la propriilor lideri. Si se vor rafui penelistii cu fostii aliati de la PDL pina cind vor iesi iar pesedistii pe primul loc la toate alegerile.

Un comentariu:

  1. Sini Napunaru, la Realitatea tv, acum cateva luni... in direct si live, la ora de macsima audienta pt provincia iEUROpeana Vrancea - citez, din memorie :

    "... voi asigura interimatul" !!!
    acuma, Sini candideaza !

    despre asta e vorba, bai Sini !
    eu, care ti-am ridicat osanale pe blog (cum si-ar fi dorit unii deontologi portocalii de ocazie din blogosefara mioritica) ma simt bulversat si contrarirat : eu, cu cine votez ?

    Deci in Concluzie : domnu' Sini, cand ai vorbit serios sau cand (ne-)ai mintit ? ca ne confuzezi ! interimat, sa fie, dar sa stim si noi... sau, ne-ai dus cu presul, atunci cand ne-ai asigurat ca vei supraveghea alegerile ?

    PS : nea Valerica, fa-te caCA ndidezi ! si nu-l sustine pe Sini sau Dragos ! cat despre "copilul teribil al PNL-ului VN" - nea Ionescu, dansul a fost oricum contra tuturora, vociferand frecvent in PNL !

    nu stiu, de ce cred, ca viitorul Presedinte al PNL VRANCEA va fi ...
    nu ?

    RăspundețiȘtergere